Löytö: salaattiorvokki

Löytö: salaattiorvokki

salaattiorvokkiSalaattiorvokki – syötävää tyvestä latvaan

Syötävät kukat ovat minusta ihania! Arkisesta jugurttilautasellisesta juhlavaan täytekakkuun, mitäpä ne eivät ylevöittäisi? Koristaisin mieluusti syötävillä kukilla niin salaatin, keiton, cocktailit kuin sushikulhonkin. Harmi vain, etteivät nämä kaunottaret ole todellakaan edullisia, saatikka saatavilla ihan joka kaupasta. Kesällä erilaisia syötäviä kukkia voi pienellä kasvien tunnistamistaidoilla kerätä luonnosta ihan itse, mutta talvella ei auta kuin etsiytyä kauppaan köyhtymään.

Leivoin joulukuussa kummityttöni 1-vuotissynttäreille täytekakun, johon halusin koristeeksi syötäviä orvokkeja – niillä kun kömpelömpikin koristelija nimittäin taikoo kakusta kauniin. Taktikoin, ja suuntasin Ruoholahden K-Citymarketiin, jossa olin syötäviä kukkia nähnyt aiemmin jokaisella käyntikerrallani. Tällä kertaa niitä ei kuitenkaan ollut siellä missä yleensä! Hetken ehti kylmä hiki valua niskaa pitkin, kun mietin epätoivoisesti varasuunnitelmaa, mutta lopulta bongasin ruukkusalaattien joukosta jotain violettia. Salaattiorvokki! (Että mikä?)

Emman 1-vuotiskakussa ei nuukailtu syötävien kukkien kanssa kiitos salaattiorvokin!

salaattiorvokkiKiitos kuvausyksilön lainasta orvokkikuriiri äidille!

Ilahduin löydöstäni ja varsinkin sen edullisesta kahden euron hinnasta niin, että raportoin tuotteesta heti Instagramtililläni. Lopun päivää vastailinkin sitten lukuisille kyselijöille mistä tämä tällainen salaattiorvokki oikein löytyy. Ilmeisesti moni innostui löydöstäni ihan tosissaan, sillä viimeisin kyselijä raportoi minulle takaisin niiden jo kaupasta loppuneen.

Salaattiorvokki tulee Lohjalaiselta Hortiherttuan puutarhalta ja niitä näyttäisi löytyvän erityisesti K-ketjun kaupoista. Ruoholahden KCM:n lisäksi äitini on bongannut niitä omasta lähi K-kaupastaan. Sieltä tämä kuvissa esiintyvä yksilökin minulle toimitettiin kuvattavaksi, kun halusin jakaa salaattiorvokin ilosanoman täällä blogissakin mutten ehtinyt ostoksille Ruoholahteen saakka.

hortiherttua

Mille salaattiorvokki maistuu?

Mikä minusta on edullisen hinnan ja runsaslukuisten kukkien lisäksi tässä salaattiorvokissa hauskinta, on se että se on kokonaan syötävä! Salaattiorvokin kukissa on varsin vieno orvokin aromi ja pehmeä maku, mutta sen lehdistä tuli ainakin minulle hieman vihanneskrassi mieleen. Maku on aromaattinen, hieman pippurinen ja ihanan vihreä – orvokin lehdet toimisivatkin varmasti hyvin salaatin seassa tai miksei myös voileipäkakun koristeena. Vihersmoothien sekaan se vasta helposti uppoaisikin ja kukista riittää vaikka kuinka monen smoothien koristeeksi.

Olen toki käynyt jo omassa lähi K-kaupassani pyytelemässä, josko salaattiorvokki voitaisiin ottaa osaksi heidän jo myymäänsä Hortiherttuan tuotevalikoimaa. Vielä en ole tuotetta kuitenkaan sieltä bongannut, yhyy! Sitä en toki tiedä, kuinka suuri saatavuus tuotteella edes on. Kysyntää orvokilla kuitenkin taatusti olisi ihan muidenkin kuin minun mielestäni!

salaattiorvokkiHortiherttualle terveiset ja kiitokset: ihanaa että kasvatatte jotain näin mahtavaa!

Siis katsokaa nyt näitä ihania kukkia ja ajatelkaa: mukana tulee vieläpä kylkiäisenä salaatin ainekset ♥

Ps. Lista Hortiherttuan jälleenmyyjistä löytyy täältä.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.