vaimomatskuu

Heipä hei! Tätä naputtelee Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat elämäni suurimpia nautintoja – minulle jokainen päivä on täynnä tilaisuuksia syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin herkuttelua: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Ruokaa laittaessa olen aina onnellinen ja ruualla voin hemmotella myös rakkaitani.

Rakastan kokata kasviksilla; vastuullisuus, hävikin vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Olen kaikkiruokainen mutta painotan mielelläni reseptiikkaa, joka on hyväksi niin makuaistille kuin maapallollekin. Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovat myös tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä siinä missä sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai metsän antimetkin. Usein valmis annos syntyy melkein kuin sivutuotteena tutkimusmatkailussa eri makujen maailmoihin; harvaa annosta laitan täysin samanlaisena toistamiseen. Reseptejä en juurikaan käytä, mutta yritän kirjoittaa tekemiseni auki teille lukijoille mahdollisimman selkeästi. Saatan välillä uppoutua erilaisiin ilmiöhin vähän syvemminkin, mutta mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole koskaan kyse! Tärkeintä on nimittäin aina, että ruoka maistuu lopuksi hyvälle ja että sitä kokatessa oli hauskaa!

Jaa miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) hetken mielijohteesta City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, se kun tavallaan sopi tuolloiseen elämäntilanteeseeni juuri hyvin. Blogia aloitellessa olin vastikään eronnut ensimmäisestä avioliitostani, enkä uskonut avioliiton olevan itseäni varten. Vanhanaikainen vaimomatskuu -stereotypia kodinhengettären perikuvasta vastaa minua muutenkin lähinnä vain siinä, että tykkään laittaa ruokaa. Niinpä tässä blogissa laitetaan ruokaa – ja joku muu saa mielellään tiskata!

¯\_(ツ)_/¯

Yhteistyöt:

Teen mieluusti yhteistyötä arvomaailmaani sopivien yritysten kanssa. Yhteistyö voi olla sisältömarkkinointia, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta tai sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Voit olla yhteistyöasioissa yhteydessä minuun tai blogiagentuuriini Asennemediaan.

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com