vaimomatskuu

Heipä hei! Olen Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat minulle elämän ehdottomasti suurimpia nautintoja – jokainen päivä on täynnä tilaisuuksia syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin herkuttelua: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Ruokaa laittaessa olen aina onnellinen.

Rakastan kokata kasviksilla, vastuullisuus, hävikin vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Syön kaikkea, mutta painotan mielelläni ruokaa joka on hyväksi makuaistien lisäksi maapallolle. Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovat myös tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä siinä missä sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai metsän antimet. Usein valmis annos on melkeinpä sivutuote tutkimusmatkailussa eri makujen maailmoihin; harvaa annosta laitan täysin samanlaisena kahdesti. Mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole kyse! Tärkeintä on aina, että ruoka maistuu hyvältä ja että sitä kokatessa on hauskaa!

Jaa miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) hetken mielijohteesta City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, eräänlaisena itseironisena omana pikku vitsinä. Olin tuolloin vasta eronnut ensimmäisestä avioliitostani, enkä kokenut olevani minkäänlaista vaimomatskua yhtään kellekään. Tuota käsitteellä yleensä tarkoitettavaa varsin vanhanaikaista kodinhengettären perikuvaa muistutan ehkä lähinnä keittiössä, enkä oikeastaan sielläkään, sillä esim. tiskaus ei todellakaan kuulu bravuureihini. Siksi nimen omiminen itselle juuri tuossa elämäntilanteessa tuntui hyvältä läpältä.

Kun ensimmäiset juttuni lähtivät yllättäen leviämään sosiaalisessa mediassa vähän isomminkin, ei nimeä oikein sopinut enää vaihtakaan, vaikka realistisempi nimi tälle blogille voisikin olla esim. Syöppömatskuu. En ollut ajatellut sitä, että kukaan koskaan lukisi juttujani, tai että joutuisin esittelemään itseni blogini hassun hauskalla nimellä sen keksimisestä tähän päivään saakka vaikka missä vaivaannuttavissa tilanteissa 😀

Kaiken huipuksi kaverit kuittailivat, että et sitten voinut vain tehdä nettideitti-ilmoitusta kuten muut, piti oikein blogi perustaa itsensä markkinoille palauttamiseen? Niinpä niin… olisihan sitä nimeä voinut vähän miettiä pidempäänkin. Tässä sitä kuitenkin ollaan, jo päälle viisi vuotta Vaimomatskuna. Itse en enää nimen sisältöä ajattele blogini yhteydessä, se nyt vain on tämän blogin nimi, enkä ole blogini tai kokkailujeni vuoksi yhtään enempää vaimoksi sopiva tai epäsopiva kuin kukaan muukaan. Meistä kuka tahansa sopii vaimoksi, mikäli vain vaimoksi haluaa. Sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ikään, ulkonäköön, siivous- tai kokkailutaitoihin tai mihinkään muuhunkaan epäoleelliseen katsomatta ♥

Yhteistyöt:

Teen mieluusti yhteistyötä arvomaailmaani sopivien yritysten kanssa. Yhteistyö voi olla sisältömarkkinointia, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta tai sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Voit olla yhteistyöasioissa yhteydessä minuun tai blogiagentuuriini Asennemediaan.

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com