vaimomatskuu

Heipä hei! Tätä naputtelee Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat elämäni suurimpia nautintoja – minulle jokainen päivä on täynnä tilaisuuksia syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin herkuttelua: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Ruokaa laittaessa olen aina onnellinen ja ruualla voin hemmotella myös rakkaitani.

Rakastan kokata kasviksilla; vastuullisuus, hävikin vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Olen kaikkiruokainen mutta painotan mielelläni reseptiikkaa, joka on hyväksi niin makuaistille kuin maapallollekin. Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovat myös tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä siinä missä sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai metsän antimetkin. Usein valmis annos syntyy melkein kuin sivutuotteena tutkimusmatkailussa eri makujen maailmoihin; harvaa annosta laitan täysin samanlaisena toistamiseen. Reseptejä en juurikaan käytä, mutta yritän kirjoittaa tekemiseni auki teille lukijoille mahdollisimman selkeästi. Saatan välillä uppoutua erilaisiin ilmiöhin vähän syvemminkin, mutta mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole koskaan kyse! Tärkeintä on nimittäin aina, että ruoka maistuu lopuksi hyvälle ja että sitä kokatessa oli hauskaa!

Jaa miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) hetken mielijohteesta City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, eräänlaisena itseironisena omana pikku vitsinä. Olin tuolloin vasta eronnut ensimmäisestä avioliitostani, enkä kokenut olevani minkäänlaista vaimomatskua yhtään kellekään. Tuota käsitteellä yleensä tarkoitettavaa varsin vanhanaikaista kodinhengettären perikuvaa muistutan tosin muutenkin ehkä lähinnä keittiössä, enkä oikeastaan sielläkään, sillä esim. tiskaus ei todellakaan kuulu bravuureihini. Kuitenkin tämän nimen nappaaminen blogille tuntui juuri tuossa elämäntilanteessa niinsanotusti “hyvältä läpältä”.

Kun ensimmäiset juttuni lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa vähän isomminkin, ei nimeä oikein sopinut enää vaihtakaan, vaikka osuvampi nimi tälle blogille voisikin olla esim. syöppömatskuu. En ollut ajatellut sitä, että kukaan koskaan lukisi juttujani, saatikka että joutuisin esittelemään itseni vaimomatskuna tähän päivään saakka vaikka missä ja vaikka kenelle. Jos olisin, veikkaan ettei nimeksi olisi valikoitunut jotain muuta 😀

Kaiken huipuksi kaverit kuittailivat, että et sitten voinut vain tehdä nettideitti-ilmoitusta kuten muut, piti oikein blogi perustaa itsensä markkinoille palauttamiseen? Tässä sitä kuitenkin ollaan, jo päälle viisi vuotta Vaimomatskuna. Itse en enää nimen sisältöä niin pohdi, se nyt vain on tämän blogin nimi. Ettei kellään kuitenkaan jäisi vääriä käsityksiä minusta blogilleni valitsemani nimen perusteella, tahdon selventää että en koe olevani kokkailutaitojeni vuoksi yhtään enempää vaimoksi sopiva tai epäsopiva kuin kukaan muukaan. Eiköhän meistä jokainen sovi siihen rooliin, mikäli nyt vain vaimoksi yleensä edes haluaa – ja jokainen on myös vapaa määrittelemään itse, mitä vaimon käsitteellä tarkoittaa. Sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ikään, ulkonäköön, siivous- tai kokkailutaitoihin tai mihinkään muuhunkaan epäoleelliseen katsomatta ♥

Yhteistyöt:

Teen mieluusti yhteistyötä arvomaailmaani sopivien yritysten kanssa. Yhteistyö voi olla sisältömarkkinointia, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta tai sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Voit olla yhteistyöasioissa yhteydessä minuun tai blogiagentuuriini Asennemediaan.

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com