vaimomatskuu

Hei! Olen Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat minulle elämän suurimpia nautintoja. Minulle jokainen päivä näyttäytyy tilaisuuksina syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin nautinto: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Kokkaillessa olen onnellisimmillani!

Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovatkin aivan yhtä tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä kuin sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai luomutuotanto. Usein valmis annos onkin vain yksi osa tutkimusmatkaani ainesosien ja makujen maailmoihin – harvaa annosta meillä syödään täysin samanlaisena kahdesti. Mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole kyse! Tärkeintä on aina, että ruoka maistuu ja näyttää hyvältä, ja että sitä kokatessa on hauskaa.

Miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, eräänlaisena itseironisena sisäpiirin vitsinä. Olin tuolloin vasta eronnut ensimmäisestä avioliitostani, jonka aikana olin tullut huomanneeksi olevani ns. vaimomastkua lähinnä keittiössä (enkä sielläkään ihan kokonaan, sillä esim. tiskaus ei todellakan kuulu bravuureihini).

Kun ensimmäinen juttuni lähti yllättäen leviämään sosiaalisessa mediassa vähän isomminkin, ei nimeä enää oikein sopinut sitten vaihtakaan, vaikka realistisempi nimi voisikin olla esim. Syöppömatskuu. Muistan, kuinka kaverit jo tuolloin kuittailivat, että et sitten voinut vain tehdä nettideitti-ilmoitusta kuten muut, piti oikein blogi perustaa? Jep, voin vain kuvitella mitä ihmiset, jotka eivät minua tunne nimivalinnastani ajattelevat 😀 No mutta hei, ainakin blogini nimi on mieleenpainuva!

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com