Ice cream beer float aka jäätelökalja

by Juulia 11 Comments
Ice cream beer float aka jäätelökalja

beer float

Jäätelökesä, oi jäätelökesä! Ei oo mun juttu. Kesä kyllä mutta se jäätelö… melkein poikkeuksetta aina liian makiaa mun makuun! Muttaaa…

Mikäpä ei paranisi lasilla hyvää olutta?

Ratkaisu on beer float.

Piipahdimme heinäkuisella Viron matkallamme Kuressaaren Uba ja Humalissa, kun sieltä sellaisen bongasimme. Tallinnastahan tämä varsin mainio pieni olut- ja kahvikauppa oli jo entuudestaan tuttu, joten tiedettiin, ettei ohi kannata kävellä. Tuliaisia ei meillä ollut mahdollisuutta siinä vaiheessa matkaa vielä ostella, mutta onneksi oluita sai juoda myös paikan päällä!

Niinpä sitä sitten nuuskittiin hyllyt läpi ja päädyttiin nauttimaan kahden gosen ja yhden sourin verran aperitiiveja, jonka jälkeen lähdettiin aterialle suloiseen Kohvik Retroon. Maittavan illallisen jälkeen teki mieli vielä jälkkäriä, joten ei kun takas Uba ja Humaliin! Kun löysimme hyllystä Põhjalan mainion Must Kuld Kenya kahviportterin, sain neronleimauksen: tehdään siitä jäätelökaljaa!

Eipä muuta kuin pehmistä hakemaan ja täyden kympin jälkkäri oli hetkessä valmis. Lusikoimme luomuksen kilpaa ja yritin jopa ehdotella että tehtäisiin vielä toinen 😀 Poikkeuksellisesti ehdotukseni ei ottanut huushollimme herkkusuulle tuulta alleen, mutta ostettiinpahan tuota namia lopulta Tallinnasta vielä kotiinvietäväksi.

beer float

Eihän se pullo kauaa ehtinyt kaapissa vanheta, kun jäätelökaljahammasta jo kolotti. “Reseptiä” tälle jälkkärille on turha antaa, se kun kuuluu osastoon “avaa korkki ja kaada olut jäätelön päälle”… mutta toki ihan mitä tahansa olutta ei kannata käyttää. Itse etsiskelisin makean paahteisia, suklaan, kahvin, karamellin ja pähkinän aromeja sisältäviä stoutteja ja porttereita. Alkon tämänhetkisestä valikoimasta testaisin esim.

Näillä + laadukkaalla vaniljajäätelöllä voi lähteä liikkeelle, mutta eiköhän jokaiselle oluselle löydy sopiva jäätelö kun vaan tarpeeksi testailee! Muutama nerokas yhdistelmä löytyy ainakin tästä jutusta 🙂 Veikkaankin, että testailen seuraavaksi ainakin yhdistelmiä berliner weisse & vadelmasorbetti taikka dubbel (tai miksei myös trippel, esim. Alkon valikoimasta bongattu herkku Tre Fontane) sekä rommirusina.

Vielä on jäätelökesää jäljellä!

Comments ( 11 )

 1. Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
  Whaaat?!! Nerokasta. Tämä kuulostaa herkulta jopa ei-olutihmisen mielestä.
  • Juulia
   Hehee, jes!
 2. Tiltu
  Eipä oo tullut mieleen! Tärpätimakuinen Jim Beam saatiin kyllä miehen kanssa tuhottua jäätelön kera, muuten ei pystynyt. Sopii aika hyvin!
  • Juulia
   Voin kuvitella kyllä, että jäätelö parantaa Jim Beamia huomattavasti :D
 3. Heidi / Makuja kotoa
  Just tällä viikolla oli mielessä periamerikkalainen root beer float, jota tuli syötyä jokunen kerta aikoinaan kesävaihtarina. Enpä ollut yhtään ajatellut, että oikeaa kaljaa voisi kokeilla myös :D
  • Juulia
   Mulle se root beer ei kyllä maistu, ginger beer kyllä! Itseasiassa ... pitääpä testata tätä sillä :D
 4. Hanna
  Huikea idea! Ja makeet kuvat!
  • Juulia
   Kiitos Hanna! En voi ottaa kunniaa tästä ideasta, mutta levitän ilosanomaa enemmän kuin mielelläni :D
 5. Jenni liemessä
  Jäätelökalja! :D Kuulostaa ihan ensi kesän jäätelöhitiltä!
  • Juulia
   Kaljajäätelö olis kyllä vielä kovempi!
 6. Vadelma-lakritsi olutmehujää | Vaimomatskuu ruokablogi
  […] juttuni koskee tosiaan sekä olutta että jäätelöä – sekä niiden yhdistelyä. Olen jo pitkään yhdistellyt erilaisin tavoin olutta ja jäätelöä, enkä varmasti ole ainoa. Nykyään erilaiset […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.