Kootut vappuherkut

Kootut vappuherkut

Harjoituspiknik vedetty läpi hytisten – toivotaan enemmän auringon lämpöä viikonvaihteeseen!

Oho, joko se vappu on jo tänä viikonloppuna? Ulos katsellessa ei ihan uskoisi… Olin kaavaillut kunnon ruokablogaajan tavoin tekeväni vapuksi jotain erityisherkullista ja jännää, mutta yhtäkkiä aikaa hienon reseptini viilaamiselle saatikka kuvaamiselle ei ole riittänytkään. Niinpä päätin tehdä sen sijaan reseptikoosteen vanhoista lemppareistani! On nimittäin ihan hauskaa pysähtyä itsekin välillä muistelmaan, mistä kaikesta on aiemmin intoillut ja minkä eteen on tehnyt töitä; juttujahan tästä blogista nimittäin löytyy jo sadoittain.

Pottumuussihodari FTW!

Eli tästäpä lähtee mun blogiarkistoistani kootut vappuherkut!

Vappuaatto

Vappuaattona on ainakin minun ystäväpiirissäni tapana kokoontua jonkun Vallilan suunnalla asustelevan ystävän kotiin lasilliselle ja jollekin pienelle suolapalalle. Vallilan Vapputansseissa ollana piipahdettu jo vuosia aina, kun niitä on järjestetty ja onhan se ollut kiva, että lähistöllä on ollut a) sisävessa b) sateensuoja. Jonkinlaiseksi ruokaperinteeksi on ystäväpiirissäni muodostunut kuin varkain hodaribuffetti! Niinpä vappuaaton resepteiksi suosittelen ruotsalaistyylisiä nakit & muusi -hodareita tai mansikka-mangosalsalla silattuja vähän freesimpiä kuumia koiria.

Makeaa on kiva syödä aattona myös. Vappumunkit, sima ja tippaleivät maistuvat minullekin, mutta jonkilainen suolaisen ja makean yhdistämisperversio minusta löytyy, olen nimittäin tykännyt laittaa pekonia makeisiin tarjoiluihini jo useamminkin. Pekonia löytyy siis niin Elvis-suklaasta kuin vappumunkin sydämestäkin. Ei-pekoninhimoisille suosittelen marjaisaa ja näyttävää vappusuklaata!

A little less conversation, a little more chocolate bark!

Pekonimunkki, anyone?

Vapunpäivän aamupala

Vappuaaton usein kosteahkojen kemujen jälkeen on ystäväpiirissäni tapana suoriutua sinnikkäästi piknikille, jonne jokainen kynnelle kykenevä tuo oman panoksensa. Minulla se on häpeällisen usein salt & vinegar -sipsipussi … mutta jospa hetki leikittäisiin että olisin kerrankin hieman tehokkaampi ja ennakoisin tuomiseni huolella etukäteen? Siinä tapauksessa aloittaisin aamuni kotosalla ravitsevalla aamupalalla, joka taittaa myös pahimman dagen efter -olon.

Kalja-Mary armaani!

Minulle krapulankarkoitustarkoitukseen toimii juomien puolelta parhaiten vanhan kunnon Bloody Mary, joko oluella lantrattuna Kalja-Marynä tai sitten neitseellisempänä Virgin Mary -raakamehuversiona.

Ruokapuolelta olon kohtentamiseen toimii minulle parhaiten MUNA! Reipastava aamupala voisikin vappuaamuna olla joko hobittileipä, dagen efter -tortillapizza TAI sesonkiin hienosti sopiva parsaleipä uppomunalla. Aika hyvin lähtee päivä käyntiin myös tex-mex shakshoukalla eli uunimunilla chipotlesoossissa. Kyllähän moisen aamupalan voimilla jaksaakin vähintään sen sipsipussin piknikviltille kantaa?

Gluteeniton pannuleipä saa makunsa oluesta, cheddarista ja jalapenosta.

Vappupiknik

Jotten olisi taas se uuno, joka tuo nyyttäripiknikille vain sipsipussin, lähtisin fiksuna naisena tekemään tarjoiluni jo vappuaattona. Edellispäivänä valmistetuiksi piknikeväiksi sopii hyvin pekonilla ja cheddarilla mehevöitetyt zucchinimuffinssit tai gluteeniton olut-cheddar-jalapenoleipä.

Toimivia ovat myös ruokaisat salaatit, kuten savumanteli-perunasalaatti, kikhernesalaatti olutvinegretin kera, tai lehtikaali-chorizosalaatti (josta voi muuten myös kääräistä piknikille sopivat burritot). Tämäntyyppiset salaatit ovat parhaimmillaan yön yli vetäydyttyään, joten ne ovat kuin omiaan etukäteisvalmistelijan piknikikoriin.

Lehtikaali-chorizosalaatin voi tarjota sellaisenaan, tai burritoksi kääräistynä + tämä salaatti toimii loistavasti myös vegechorizolla!

Kotisohva-vappuherkut

Itseni tuntien varaudun ruokaostoksissani etukäteen myös siihen, että kaikista parhaista aikomuksista huolimatta joko väsymys, laiskuus tai arvaamaton vappusää voi saada minut jumahtamaan kotisohvalle. Siinä tapauksessa ei olisi lainkaan pahitteeksi, jos kotoa löytyisi ainekset kimchipizzaan Omnipollon tapaan. Parempaa vappuruokaa RUOKAA saa itseasiassa hakea 😀

Jos olo on superlaiska tahi isompaan kokkailuun heikohko, teen tämänhetkisiä lempparilohturuokiani eli okayua tai pika-ochazukea, joiden valmistaminen ei paljoa aktiivisuutta vaadi. Raaka-aineet riisuttuihin versioihin näistä kahdesta riisiruiasta löytyvät kotoani aina, joten niihin minun ei tarvitse sen kummemmin edes varautua.

Kimchipizza ♥♥♥

Mitä teidän vappubravuurinne ovat? Ja mikä vielä tärkeämpää, onko siellä maailmassa joku muukin, joka hyvistä aikomuksista huolimatta päätyy ilmestymään välillä piknikviltille silkalla sipsipussilla varusteltuna? Olis kiva tietää, etten ole ainoa…

Viimevuotisella pre-vappupiknikillä oli muuten aika paljon aurinkoisempaa.

Comments ( 14 )

 1. Sonja
  Mie oon nyt tehnyt useampana Vappuna peräkkäin perinteistä vappusimaa ja usein tulee tuunattua itse tosi simppeli perunasalaatti (potut-majo-suolakurkku ja vähän mausteita). Mutta kyllä mäkin oon usein semmone sipsipussin tuoja, koska sillä varmistan että tarjolla todellakin ON niitä sipsejä ja viel sellasia mistä itse tykkää 😉
  • Juulia
   Jes! Tuo on muuten niin loistava sipsipussin tuontiperustelu, että alan käyttämään sitä! Perunasalaattia on kyllä muuten saatava kanssa. Vappuperunat! Tajusin tänä(kin) vuonna vähän liian myöhään, että olis kiva tehdä simaa ... ens vuonna sitten :D
 2. anne/ 52weeksofdeliciousness
  Hodaribuffet on koska vaan hyvä idea! juuri ahdoin eräillä yksvee-juhlilla 4 hodaria kitusiini + kakut. Oli muuten vähän ähky :D Meillä on aaton suunnitelmat vähän hakusessa, mutta vappupäivänä on taas perinteisen vappupäivän brunssin vuoro meidän luona, en malta odottaa :)
  • Juulia
   Oi, eihän neljä oo vielä mitään .... :D :D :P (tuli just kyllä aika ähky pelkästä ajatuksesta)
 3. Minna - Ku ite tekee
  Mun vappumenu on vielä ihan hakusessa. Pekonimunkit voi olla kyllä aika jees! Tai sitten tyydytään melko perinteisesti rahkamunkkeihin. Simaa meillä ei ole tehny enää vuosiin, kun ei oikeen tahdo vatsa kestää sitä, vaikka hyvää olisikin.
  • Juulia
   Rahkamunkit on muuten aivan parhaita, varsinkin sellaiset minikokoiset! Mun pitää pyytää että tuo mun munkkimies tekis joskus sellaisia :)
 4. Hanna / Hannan soppa
  Mua niin naurattaa nuo vappupiknik-kuvat. :D Ja nythän mä tajusin, että kalja-mary on :edelleen: testaamatta, vaikka sitä piti kokeilla jo silloin joskus, kun reseptin postasit. Jos nyt korjais tilanteen?
  • Juulia
   Kyllä se kantsii testaa jos vaan suinkin tykkää bloody maryistä ja olusesta :D
 5. Johanna / hellan ja viinilasin välissä
  Mikä vappumenu? Ei ole suutarin lapsella kenkiä eikä käryäkään vappumenusta. Siksi varasin brunssi maanantaille ja sunnuntai onkin vielä arvoitus. Ehkä ainakin kaljamary ;)
  • Juulia
   Vappubrunssi onkin aivan loistokeksintö! Sellaisella ei tarvii sen kummemmin sitten pelätä säätilannettakaan :)
 6. Jenni liemessä
  Meillä ei ole mitään selkeää vapun ruokaperinnettä. Kaivariin mennään jos sää yhtään sallii. Ja jos se siis on tuollainen kuin teidän piknikkuvassa niin ei kiitos :D Muutaman kerran ollaan päädytty ystävien olohuoneen lattialle piknikille, käy se niinkin. Tänäkään vuonna ei ole mitään haisua mitä sitä tekisi, haluaisin aina tehdä jotain uutta. Sen takia vähän vaikea mitään ruokaperinnettä kai muodostaakaan :) Kuplivaa vappua!
  • Juulia
   Olkkarinlattiapiknikit ovat kyllä varsin hyviä nekin! Varsinkin jos optio on tosiaan tuon meidän harjoituspiknikin kaltainen jäätymiskuoleman uhka :P Kuplivaa vappua sinnekin!
 7. Pia / Lyhyenä hetkenä
  Apua, en ole ehtinyt edes ajatella vappua. Kuluva viikko on kaikin tavoin niin hektinen, että taitaa jäädä taidokkaat vappumenuut ja piknikeväät allekirjoittaneen osalta haaveeksi vain. Tuleehan näitä vappuja. Tai sitten lokkeilen sen sipsipussin kanssa kavereiden viltillä, saas nähdä.
  • Juulia
   Noniin, eli kohtalotoveri sielläkin! Hauskaa vappua sinne :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.