Suomalaisen viskin päivä

by Juulia 1 Comment
Suomalaisen viskin päivä
og:image

IMG_9326

Lauantaina 23.5. vietettiin Suomalaisen viskin päivää. Osallistuin Kyrö Distilleryn vieraana Viskin Ystävien Seuran järjestämään juhlatilaisuuteen, jossa maisteltiin kaikkien suomalaisten viskitislaamojen viskejä. Samana päivänä vietettiin myös Viskin Ystävien Seuran kolmivuotissynttäreitä.

Suomalaisia viskinvalmistajia on tällä hetkellä kuusi: Valamon luostarin tislaamo, Kyrö Distillery Company, Panimoravintola Koulu, Panimoravintola Beerhunters, Teerenpeli ja Helsinki Distilling Company. Jokainen tislaamo oli tuonut tapahtumaan jonkun ennennäkemättömän erikoistuotteensa, joita ei välttämättä ole missään myynnissä – melko ainutlaatuinen maistelutilaisuus siis!

EA0B4218

EA0B3917

20150523_190059

Kuva: Vaimomatskuu

Tilaisuus järjestettiin Koffin puiston kupeessa, Kiltakellarissa. Upea sali on täynnä viskin ystäviä, osallistujia olikin lähemmäs 180. Jokainen tislaamo esittäytyi vuorollaan, jonka jälkeen maistelimme heidän tuomaansa juomaa. Itselleni jännintä oli maistaa Kyrön yksivuotista, kun olen seurannut tislaamon tietä sieltä alkutaipaleelta asti. Suurimmiksi suosikeikseni maistelussa nousi kuitenkin Valamon Oloroso-tynnyröity herkku – seitsemästä lasista tämä oli ainoa mikä tyhjeni pohjaan saakka.

EA0B3947

Viskivisan aisaparini Mikko Ilves tiesi, minä arvailin.

Ilta päättyi viskivisaan, jossa sain parikseni melkoisen osaajan: baarimestari Mikko Ilveksen. Ei ihan voitettu, mutta ööh, vähän niinkuin MELKEIN (ja se oli ihan puhtaasti Mikon ansiota).

EA0B4005

Kyrö Distilleryn Mikko esittelemässä yksivuotista ruistislettään.

Sainpa myös jännemmän juomavinkin Kyrö Distilleryn Mikolta: He ovat kuulemma viime aikoina testailleet viskin rasvapesua. Pekoninrasvalla!  WAU. Aion ehdottomasti kokeilla. Tarkempaa drinkkivinkkiäkin on minulle lupailtu, joten perästä kuuluu!

ps. Kyrönmaa on oivallinen kesäretkikohde – esim. 25.7 Isossakyrössä on sekä “Sirpistä puimuriin” -tapahtumaa että nykytaidetta. Vink vink!

Kuvat poikkeusta lukuunottamatta Pasi Murto. Kiitos kuvien lainasta Pasi ja Viskin Ystävien Seura!

EA0B4014

Kaverikuva Kyrö Distilleryn tyyliin

EA0B4145

Fanikuva Vaimomatskun tyyliin

IMG_9389

Yhteiskuva Viskin Ystävien tyyliin 😀

Comment ( 1 )

  1. Dirty & Oily martini | Vaimomatskuu
    […] Suomalaisen viskin päivänä kuulin kuumia, tai sanottaisiinko sittenkin rasvaisia, drinkkivinkkejä Kyrö Distilleryn […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.