vaimomatskuu

Hei! Olen Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat minulle elämän ehdottomasti suurimpia nautintoja – jokainen päivä on täynnä tilaisuuksia syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin herkuttelua: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Kokkaillessa olen aina onnellinen.

Rakastan kokata kasviksilla, vastuullisuus, hävikin vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovat myös tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä siinä missä sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai metsän antimet. Usein valmis annos on melkeinpä sivutuote tutkimusmatkailussa eri makujen maailmoihin; harvaa annosta laitan täysin samanlaisena kahdesti. Mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole kyse! Tärkeintä on aina, että ruoka maistuu hyvältä ja että sitä kokatessa on hauskaa!

Jaa miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) hetken mielijohteesta City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, se kun tavallaan sopi tuolloiseen elämäntilanteeseeni omana vitsinä juuri hyvin. Blogia aloitellessa olin vastikään eronnut ensimmäisestä avioliitostani, enkä uskonut avioliiton olevan itseäni varten. Vanhanaikainen vaimomatskuu -stereotypia kodinhengettären perikuvasta vastaa minua muutenkin lähinnä vain siinä, että tykkään laittaa ruokaa. Niinpä tässä blogissa laitetaan ruokaa – ja joku muu saa mielellään tiskata!

¯\_(ツ)_/¯

Yhteistyöt:

Teen mieluusti yhteistyötä arvomaailmaani sopivien yritysten kanssa. Yhteistyö voi olla sisältömarkkinointia, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta tai sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Voit olla yhteistyöasioissa yhteydessä minuun tai blogiagentuuriini Asennemediaan.

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com

Comments ( 5 )

 1. Rindo
  Olipa delicious ruokakuvat ja mukava tietoiskuteksti, Kiitos!
 2. Hessu
  Terve, Saanko käyttää yhtä kuvaasi Mikko Utterin ravintolasta. Kävimme syömässä siellä viime torstaina ja olimme aivan hurmaantuneita paikasta ja ruuan tasosta. Löysin netistä aivan upean kuvasi “jälkiruokahalosta” , joka oli todella nokkela ja oivaltava. Mainitsen ravintolan Lohjan fb-nettiryhmässä ja käyttäisin sinun hienoa kuvaa siinä?
  • Juulia
   Hei Hessu! Samaa mieltä, Mikko Utterin ravintola on upea! Toki voit käyttää kuvaani tässä yhteydessä, kunhan tägäät minut kuvaajaksi julkaisuun. Toivon ravintolalle kaikkea hyvää ja paljon positiivista julkisuutta! Facebookissa sivuni löytyy nimellä @Vaimomatskuu, toki tägäyksen voi hoitaa myös linkittämällä kuvaan nettisivuni tai Mikko Utterista kirjoittamani blogitekstin (josta kuva tietysti juurikin löytyy) :)
 3. Vegaanimummo
  Hei! Löysin tänne sattumalta… loistava blogi! Hienoja reseptejä, upeita kuvia ja ihana meininki. Kiilasit seuraamistani blogeista kerralla kärkeen. Kaikkea hyvää jatkoon!
  • Juulia
   Hei! Onpa ihana kuulla! Kiitos kannustavasta palautteesta, arvostan että otit aikaa sen kirjoittamiseen. ☺️ Kaikkea hyvää jatkoon myös sinulle!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.