vaimomatskuu

Hei! Olen Juulia, helsinkiläinen ruokahullu!

Kokkailu, hyvä ruoka ja juoma ovat minulle elämän ehdottomasti suurimpia nautintoja – jokainen päivä on täynnä tilaisuuksia syödä ja juoda hyvin! Ruoka on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin herkuttelua: se on intohimoni, rakas harrastukseni, luovan ilmaisun väline ja tiivis osa jokapäiväistä elämääni aamusta iltaan. Kokkaillessa olen aina onnellinen.

Rakastan kokata kasviksilla, vastuullisuus, hävikin vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Luovuus, kokeilunhalu ja kekseliäisyys ovat myös tärkeitä raaka-aineita tässä keittiössä siinä missä sesongin tuoreimmat tuotteet, lähiruoka tai metsän antimet. Usein valmis annos on melkeinpä sivutuote tutkimusmatkailussa eri makujen maailmoihin; harvaa annosta laitan täysin samanlaisena kahdesti. Mistään ryppyotsaisesta pilkunviilauksesta ei kuitenkaan ole kyse! Tärkeintä on aina, että ruoka maistuu hyvältä ja että sitä kokatessa on hauskaa!

Jaa miten niin Vaimomatskuu?

Blogini sai alkunsa elokuussa 2013, jolloin ystäväni yllytyksestä kynäilin ensimmäisen reseptini (Kimchi-plättyjä!) hetken mielijohteesta City-lehden sivuille. Blogini nimen, Vaimomatskuu, keksin aivan yhtä lennosta, eräänlaisena itseironisena omana pikku vitsinä. Olin tuolloin vasta eronnut ensimmäisestä avioliitostani, enkä kokenut olevani minkäänlaista vaimomatskua yhtään kellekään. Tuota käsitteellä yleensä tarkoitettavaa varsin vanhanaikaista kodinhengettären perikuvaa muistutan ehkä lähinnä keittiössä, enkä oikeastaan sielläkään, sillä esim. tiskaus ei todellakaan kuulu bravuureihini. Siksi nimen omiminen itselle juuri tuossa elämäntilanteessa tuntui hyvältä läpältä.

Kun ensimmäiset juttuni lähtivät yllättäen leviämään sosiaalisessa mediassa vähän isomminkin, ei nimeä oikein sopinut enää vaihtakaan, vaikka realistisempi nimi tälle blogille voisikin olla esim. Syöppömatskuu. En ollut ajatellut sitä, että kukaan koskaan lukisi juttujani, tai että joutuisin esittelemään itseni blogini hassun hauskalla nimellä sen keksimisestä tähän päivään saakka vaikka missä vaivaannuttavissa tilanteissa 😀

Kaiken huipuksi kaverit kuittailivat, että et sitten voinut vain tehdä nettideitti-ilmoitusta kuten muut, piti oikein blogi perustaa itsensä markkinoille palauttamiseen? Niinpä niin… olisihan sitä nimeä voinut vähän miettiä pidempäänkin. Tässä sitä kuitenkin ollaan, jo päälle viisi vuotta Vaimomatskuna. Itse en enää nimen sisältöä ajattele blogini yhteydessä, vaikka ventovieraat ehkä omia ennakkoluulojaan tai johtopäätöksiään blogini nimestä vetelisivätkin. Ei, en ole blogini tai kokkailujeni vuoksi yhtään enempää vaimoksi sopiva tai epäsopiva kuin kukaan muukaan. Meistä kuka tahansa sopii vaimoksi, mikäli vain vaimoksi haluaa. Sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ikään, ulkonäköön, siivous- tai kokkailutaitoihin tai mihinkään muuhunkaan epäoleelliseen katsomatta ♥

Yhteistyöt:

Teen mieluusti yhteistyötä arvomaailmaani sopivien yritysten kanssa. Yhteistyö voi olla sisältömarkkinointia, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta tai sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Voit olla yhteistyöasioissa yhteydessä minuun tai blogiagentuuriini Asennemediaan.

Yhteydenotot osoitteisiin:

vaimomatskuu(at)gmail.com

ulla(at)asennemedia.com

Comments ( 5 )

 1. ReplyRindo
  Olipa delicious ruokakuvat ja mukava tietoiskuteksti, Kiitos!
 2. ReplyHessu
  Terve, Saanko käyttää yhtä kuvaasi Mikko Utterin ravintolasta. Kävimme syömässä siellä viime torstaina ja olimme aivan hurmaantuneita paikasta ja ruuan tasosta. Löysin netistä aivan upean kuvasi “jälkiruokahalosta” , joka oli todella nokkela ja oivaltava. Mainitsen ravintolan Lohjan fb-nettiryhmässä ja käyttäisin sinun hienoa kuvaa siinä?
  • ReplyJuulia
   Hei Hessu! Samaa mieltä, Mikko Utterin ravintola on upea! Toki voit käyttää kuvaani tässä yhteydessä, kunhan tägäät minut kuvaajaksi julkaisuun. Toivon ravintolalle kaikkea hyvää ja paljon positiivista julkisuutta! Facebookissa sivuni löytyy nimellä @Vaimomatskuu, toki tägäyksen voi hoitaa myös linkittämällä kuvaan nettisivuni tai Mikko Utterista kirjoittamani blogitekstin (josta kuva tietysti juurikin löytyy) :)
 3. ReplyVegaanimummo
  Hei! Löysin tänne sattumalta… loistava blogi! Hienoja reseptejä, upeita kuvia ja ihana meininki. Kiilasit seuraamistani blogeista kerralla kärkeen. Kaikkea hyvää jatkoon!
  • ReplyJuulia
   Hei! Onpa ihana kuulla! Kiitos kannustavasta palautteesta, arvostan että otit aikaa sen kirjoittamiseen. ☺️ Kaikkea hyvää jatkoon myös sinulle!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.