Tulkoon laiskottelu

Tulkoon laiskottelu

Yhteistyössä Moppi

Aloitin kesälomani tänä vuonna poikkeuksellisella luksuksella: istuin kotikalliollani, join valkoviiniä ja söin kotiini kannettua ruokaa. Ja mikä parasta: joku muu siivosi samalla kotiani ♥

Yleensähän tapanani on lähteä työkavereiden kanssa loman aloitus -afterworkille, ei suinkaan kiiruhtaa kotiin “siivoamaan”, kuten tällä kertaa itselleni selitin työkamuja hyvästellessäni. Tänä vuonna loman aloitukseen kuitenkin liittyi pieni paniikki ja kiire kodin kuntoon saamiselle, sillä varsin pian en asukaan enää sotkujeni keskellä yksin. Kämppiksiähän minulla on ollut ennenkin, mutta nyt ei luokseni muutakaan ihan mikä tahansa kämppis, vaan oma rakas Juuso.

Älkää käsittäkö väärin – kyllähän minä sen kotini olisin voinut ihan hyvin itsekin siivota, vaikken siivoamisesta lainkaan pidäkään. Tämä kevät on vain osoittautunut elämäni kiireisimmäksi; vapaa-aika on ollut kortilla niin arkena kuin viikonloppuisinkin. Rakastan tehdä näitä blogihommia, sillä saan niistä energiaa – mutta aikaavievä harrastustan tämä on. Eikä sitä energiaa rakkaan mutta haastavan päivätyönkään jälkeen siivoiluille juuri riitä, vaikkei blogihommia aina tekisikään. Sosiaalisten suhteiden hoidosta en suostu tinkimään, joten jos joku elämän osa-alueista jää kiireessä vähemmälle huomiolle, niin se on aina koti poloiseni.

Juuso onneksi tietää, kuinka surkea olen siivoamaan, eikä ole sokkona altistamassa itseään pysyvästi possuiluilleni. Pidän toki paikat joten kuten järjesteyksessä – ainakin paremmin kuin teininä – mutta pahimpien kiireiden keskellä lattioille ja tasoille alkaa muodostumaan erinäisiä kekoja. Vaivihkaa ne keot sitten yhdistyvät isoksi kasaksi, joka yhdistyy toiseen kasaan … ja kohta lähes joka tasolla on kasaa ja kekoa. Koita siinä nyt sitten pyyhkiä pölyä tai imuroida, kun ensin pitäisi hankkia kylään vähintään puskutraktori!

Niinpä ennen kuin päästiin siihen pisteeseen, että pelastajani Linda Mopilta pääsi huiskimaan hämähäkinverkkoja nurkistani, jouduin raivaamaan erinäisiä kekoja ja vaatekasoja a) hyväntekeväisyyteen b) pyykkiin c) roskiin. Samalla tuli tyhjättyä vintistäkin muutama siellä vuosia lojunut selkeästi tarpeettomia vaatteita sisältävä kassi eteenpäin. Sinne meni huis vain jopa teinivuosien lempinahkatakki, eikä tule ikävä! Moppia varten valmistautuminen kävi itseasiassa monen päivän urakasta, joten en suostu kokemaan suurempia omantunnon tuskia siitä, että hoidin itselleni blogiyhteistyön muodossa loppurutistukseen hieman apua 😀

Kotiin saapuessani Linda odotteli jo käytävässä päästäkseen puunaamaan asuntoani. Olimme sopineet Mopin kanssa, että yhteistyömme sisältäsi sekä koko asunnon pintojen pesun, että ikkunoiden pesun sisältä. Lisäksi toivoin jääkaapin ja uunin pesua – onhan tuo keittiö nimittäin tässä huusholissa se kaikkein pahiten koeteltu tila. Aikaa kämppäni siivoukselle oli Moppi arvioinut kuusi tuntia. Arvio lasketaan huoneiden lukumäärällä sekä neliömäärällä, joihin sitten ynnätään vielä mm. ikkunoiden ja jääkaappien pesut sunmuut ekstratoiveet.

Kotona ei siivouksen aikana tarvitsisi olla, mutta en olisi voinut kuvitellakaan lähteväni huitelemaan muualle. Halusin olla paikalla mikäli Lindalle tulisi kysyttävää, mutta lisäksi tiesin, että toisen siivotessa en voisi olla täysin tumput suorana itsekään: jos voi saada jostain buustia omaan siivoilumotivaatioon, se on toki hyödynnettävä! Tein osan ajasta töitä (koska mitäpä muutakaan juuri kesälomalleen päässyt tekisi, hehheh) mutta siivosinpas lopulta myös mm. parvekkeeni!

Toki siinä jossain välissä myös livahdin kalliolle viineineni ja kotiinkuljetettuineni susheineni fiilistelemään tilannetta 😀

Kyllä, söin kaiken.

Moppi on vuosi sitten toimintansa aloittanut “siivouspalveluiden Uber”, jonka idea on yhdistää asiakas palveluntarjoajaan. Moppi siis etsii asiakkaan toivomalle ajankohdalle ja asuinpaikalle sopivan vapaan siivoojan ja huolehtii varausprosessista kumpaankin suuntaan. Näin kyseessä ei siis ole perinteinen siivousfirma, vaan eräänlainen markkinapaikka siivojan ja asiakkaan välillä.

Minulle tärkeä tieto oli se, että Mopin kautta keikkoja tekevälle siivoojalle voi jäädä viidenneksen parempi palkka käteen kuin jos hän olisi perinteisessä siivousfirmassa töissä; siivooja saa myös helpommin kalenterinsa täyteen eikä markkinointiakaan tarvitse hoitaa itse. Ihan ketä tahansa ei Mopin kautta siivoilemaan kuitenkaan päästetä, kaikki Mopin siivoojat ovat kokeneita ja taustatarkistettuja freelancereita ja siivouksilla on 100% tyytyväisyystakuu. Siivoukset ovat lisäksi vakuutettu miljoonaan euroon asti (ohhoh!).

Kotiini tupsahtanut Linda ainakin oli äärimmäisen ystävällinen, tehokas ja huolellinen – kotini ei ole ollut näin puhdas sitten mittavan remontin, jolloin uusimmekin ex-mieheni ja isäni kanssa tämän huushollin jokaisen pinnan. Loppujen lopuksi Linda huhki täällä itseasiassa lähes kahdeksan tuntia Mopin arvioiman kuuden sijaan (oliko tämä koti todella NIIN huonossa jamassa?), enkä voisi hänen työpanokseensa olla tyytyväisempi ♥

Mopin nettisivuilta siivous on erittäin helppo ja nopea tilata, asiakaspalveluun saa yhteyden kätevästi chatista tai sitten ihan kilauttamalla palvelunumeroon. Hintaa 53 neliöiselle kolmiolleni niiden edellämainittujen bonusten eli ikkunoiden, jääkaapiin ja uunin puhdistuksen kera tuli 210 euroa, josta jäisi kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaksi noin puolet.

Ottaen huomioon elintapani sekä aikatauluni, en miettisi tuon summan maksamista kahdesti, vaikken tällä kerralla laskua rahalla maksanutkaan – näin perinpohjaista siivousta kun en itse ikimaailmassa saisi aikaan. Jos siitä perussiivouksesta saisi itse huolehdittua, tämäntasoinen jynssäys riittäisi varsin mainiosti kerran vuodessa.

Hei mitäs kummaa, keittiön sokkelini eivät olekaan täplikkäät?

Kyllä se puhdas ja raikas koti vaan näyttää ihanalle. Olin suorastaan unohtanut, että minullahan on oikeasti ihan kaunis koti – joskushan sitä on ihan sisustuslehdessäkin esitelty. Onnistuin yllättämään myös Juuson kotini siisteysasteella; esittelin innolla mm. keittiön seinästä kadonneet suklaatahrat (älkää kysykö miten ne sinne olivat päätyneet), valkoisena hohtavat sokkelit sekä jääkaapin ojennuksessa tönöttävät purnukat.

Lopuksi tietysti tunnustin saaneeni hommissa vähän apua – muutenhan sitä voidaan ruveta olettamaan että moinen puhtaus olisi jotenkin pysyvä asianlaita…

 ♥ Tervetuloa kotiin JUUSO ♥


Moppi tarjoaa palveluistaan lukijoilleni -20% koodilla:

JUULIA

Koodi on voimassa 31.7.2016 asti.

Comments ( 2 )

  1. Piia
    Hyvä sinä. Minunkin tekee mieli tilata siivooja, mutta aina se jää. Osallistuppas kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
    • Juulia
      Hei Piia! Mistäs tiesit että tykkään kastehelmestä :D kiitos vinkistä!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.