• in English

Vaimomatskuu ruokablogi

Ruokahullun päiväkirja - kaikenlaista nälkään ja janoon

  • Etusivu
  • INFO
    • Vaimomatskuu
    • Evästelauseke
    • Tietosuojaseloste
    • Asennemedia
  • Reseptit
    • Kaikki reseptit
    • Kasvisruuat
      • Vegaaniset reseptit
    • Merenelävät
    • Villiruoka
    • Liharuuat
    • Herkut
    • Leipomukset
    • Juomat
      • Drinkit
      • Mehut
      • Oluet
      • Smoothiet
      • Viinit
    • Makumuistot
    • Edulliset ruuat
    • Nopeat reseptit
  • Ravintolat ja baarit
  • suomeksi
  • in English

1.3.2017

Possunfile korealaisittain + löytö: Mallaspossu

Yhteistyössä Mallaspossu

possunfile

Possunfile kuuluu tiiviisti lapsuusmuistoihini: äiti laittoi fileen paistopussissa uuniin ainakin kerran kuukaudessa ja jos oikein lykästi, sen kanssa sai suurta herkkuani perunamuussia. Äidin possunfilee oli eräänlaista arjen herkkua, jota syötiin harvakseltaan mutta se oli aina erityistä. Muistan kuitenkin monesti syöneeni muualla myös sellaista kuivaa ja mautonta possunfilettä, jota ei tosiaan tee mieli santsata. Possut on Suomessa jalostettu kovan rasvan pelossa melko läskittömiksi ja kun ne vielä kypsennettään pöpöjen pelossa suorastaan rutikuivaksi, en varmasti ole muistoni kanssa yksin!

Ilahduinkin kovin, kun Mallaspossu otti minuun yhteyttä ja tarjosi tilaisuutta testata heidän meheviksi ja maukkaiksi kehuttuja tuotteitaan. Kaartilan Mallaspossua on pääkaupunkiseudun kaupoista turha etsiä, sillä se päätyy tilalta pitkälti suoraan tukkuliikkeisiin ja ravintoloihin, tai se myydään kotipaketteina tilan nettisivujen kautta. Helsingissä Mallaspossua löytääkin toistaiseksi vain Roslundin lihakaupasta, josta sain hakea itselleni sekä kassleria että ulkofileetä sisältäneen paketin: kiitos vaan ja ei paineita – tämän kaliiperin laatulihaa nyt vaan ei sitten parane sössiä!

Mallaspossu ei kuulemma tartu pannuun, niin mehevää se on. Kun possu on keittiössäni melko harvinainen vieras (olen elänyt lähes koko aikuisikäni kasvissyöjänä), selvitin netistä etukäteen kaikki mahdolliset possunfile-valmistuvinkit, jottei moista herkkua tulisi vaan pilattua. Lopputulos onnistuikin tiiviin taustatyön ja varmasti myös raaka-aineen johdosta hienosti  – luojan kiitos – enkä joudu ainakaan tällä kertaa häpeäpaaluun pahvipossun kokkaamisesta.

possunfile

Menestyksekkään kokkailusession jälkeen Mallaspossua on helppo suositella kaikille liharuokien ystäville. Ilokseni sitä voi kuitenkin suositella myös tiedostaville lihansyöjille, vaikkei luomutilasta kyse olekaan. Kun itse pyrin syömään lihaa harvoin ja panostamaan tuolloin mahdollisimman eettiseen ja ekologiseen lihaan, veikkaan löytäväni itseni Mallaspossujonosta Roslundilta vielä monesti.

Miksi Mallaspossua?
  1. Mallaspossua käyttää pitkä litania arvostamiani Helsinkiläisiä ravintoloita. Hyvä kokki tunnistaa laadukkaan raaka-aineen, eikä huonoa suostu käyttämäänkään. Jos Mallaspossu siis kelpaa esim. Henri Alénille, niin se kelpaa taatusti minullekin!
  2. Mallaspossut ovat kotoisin juvalaiselta Kaartilan maatilalta, jossa possuja on kasvatettu aina 1920-luvulta saakka – kokemusta possujen hoidosta suvussa siis riittää. Tila on modernisoitu vastaamaan nykyisiä eläinsuojelullisia ja tuotannollisia vaatimuksia.
  3. Possut elävät tällä pikkutilalla tehotuotettuja serkkujaan hieman väljemmin ja hieman pidempään. Stressittömämpi ympäristö, mahdollisuus runsaampaan liikuntaan ja rauhallisempi kasvutahti tuottaa myös mehevämpää lihaa.
  4. Mallaspossujen ruokavalio koostuu pääsääntöisesti luomulaatuisesta mallasmäskistä jota tilalle tuodaan läheiseltä Saimaan Juomatehtaalta. Mäski päätyisi kompostiin, jollei sitä hyödynnettäisi possujen päivällisenä. Mallasmäskin lisäksi possujen aterioista löytyy kotimaista vehnää, rypsirouhetta, hernettä ja härkäpapua, jotka tulevat Kaartilan tilalle lähiseudulta.
  5. Mallaspossu ei syö soijaa! Jos voin valita lihaa, jota ei kasvateta vastuuttomalla tuontisoijalla, tai mieluummin soijalla laisinkaan, valinta on todellakin helppo. Ai miksi? Lue vaikka täältä 🙂

mallaspossu

Lihansyönnin eettisyys ja ekologisuus

Aihe on laaja ja herättää vahvoja tunteita niin puolesta kuin vastaan. Varsinkin kaltaiseni entisen kasvissyöjän onkin ehkä vaikea ottaa aihetta esiin kuulostamatta tekopyhältä. Yritetään nyt kuitenkin!

Oma pyrkimykseni on syödä lihaa harvakseltaan ja panostaa tuolloin laatuun, ekologisuuteen ja eettisyyteen. Yritän siis noudattaa WWF:nkin suosimaa mottoa “vähemmän ja parempaa”.

Kotikeittiössä tämä pyrkimys toteutuukin verrattain hyvin: tilaan keväällä usein puolikkaan karitsan tai poron jaettavaksi pikkusiskoni kanssa ja tuo määrä lihaa riittää helposti koko vuoden erityishetkiä varten. Kaupassa pyrin tarttumaan luomuun ja ostamaan muutakin, kuin jauhelihaa tai arvo-osia kuten fileetä: maksaa, poskia, kieliä, potkaa, häntiä… Pyrin myös hyödyntämään ostamani lihan mahdollisimman tarkkaan, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun kotoa löytyy luullista lihaa, kalaa tai kanaa, löytyy sieltä myös kattilallinen lientä.

Sen sijaan ravintoloissa lautaselleni päätyy lihaa hävettävän usein. Lihan makuun päässyt lihani on toinen toistaan houkuttelevampien ruokalistojen (ja varsinkin pekonin) äärellä todellakin heikko! Suuri ongelmahan tämä ei olisi, mikäli söisin ravintoloissa harvoin, mutta sehän ei pidä lainkaan paikkaansa…

Olen viime aikoina onneksi tiedostanut ravintolakäyttäytymiseni lihaisan sudenkuopan ja pyrkinyt valitsemaan sielläkin lautaselleni nyt useammin niin kasvista kuin kalaakin. Lihaa tilaan parhaimmalla omatunnolla sellaisiassa ravintoloissa, joihin se ei todennäköisesti saavu tehotuotettuna, geenimanipuloidulla ja vastuuttomalla soijalla ruokittuna ja lentorahdattuna maasta X, ja mikäli listalla on sisäelimiä tai vähemmän arvostettuja ruohonosia, valitsen uteliaana lähes poikkeuksetta niitä. Kuluttajana voin yrittää vaikuttaa ravintoloiden tarjontaan esim. kysymällä, mistä heidän käyttämänsä liha on peräisin, ennen kuin sitä tilaan (jos sitten edes tilaan).

Tämän selostuksen perään on ehkä hyvä vielä mainita, että ihanneminäni pyrkii juuri nyt kovasti tukahduttamaan muiston lähimenneisyydestä, kun kiireessä ja nälässä piipahdin ketjuburgerilla, kröhöm. Enkä tosiaankaan valinnut vegepihviä… Työtä siis vielä riittää minulla näiden hienojen tavoitteideni kanssa. Jokainen parempi päätös onneksi kuitenkin vie oikeaan suuntaan!

Mikäli pohdit laillani omaa lihansyöntiäsi ja sen eettisiä, terveydellisiä ja/tai ekologisia vaikutuksia, suosittelen lämpimästi tutustumista Lihansyöjien maa -kirjaan (Taru Anttonen & Jukka Vornanen, Into Kustannus). Kirja ottaa monipuolisesti, helppolukuisesti ja saarnaamatta kantaa siihen, miksi suomalaisen lihapainotteisen ruokavalion on muututtava. Luin sen itse lähes yhdeltä istumalta 🙂

Lisäksi kannattaa ehdottomasti tutustua vastajulkaistuun WWF:n lihaoppaaseen!

possunfile

Mikä lämpötila possulle?

Possua ei tarjota pinkkinä, sen tiedän minäkin. Eviran sivuilla possu suositellaankin kypsennettäväksi vähintään 70 asteen sisälämpötilaan, jotta sen voi syödä turvallisin mielin. Silloin ainakin vähärasvainen possunfile on kuitenkin jo auttamattoman kuivaa. Mielenkiinnosta hieman selvittelin asiaa enemmänkin, ja havaitsin, että esim. Yhdysvalloissa vuoden 2011 uusittujen suositusten mukaan porsaanlihan sisälämpötilaksi riittää 63 celciusastetta (lue lisää esim. täältä tai täältä). Matalampikin sisälämpötila nimittäin tappaa pöpöt, kunhan lihaa on kypsennetty tarpeeksi kauan.

Niinpä mehevän, mutta turvallisen possun paistamiseksi kannattaa uuni virittää matalaan lämpöön, kuten 100-125 asteeseen, ja antaa possun muhia siellä niin pitkään, että se saavuttaa sopivan sisälämpötilan. Hifistelijä pistäisi possunfileen tietysti kypsymään sous vide -keittimeen, jossa se voi pötkötellä vielä matalammassa lämmössä ja vielä pidemmän aikaa, mutta minultahan se sirkulaattori edelleen puuttuu, enkä ole toistaiseksi kotikutoisella viritelmälläni kypsentänyt muuta kuin kalaa.

Mehukkaan uunipossunfileen himoissani uskaltauduin kuitenkin tällä kokkauskerralla jättämään sisälämpötilan reilusti Eviran suositusten alle, 66 asteeseen, ja lopputulos suorastaan suli suuhun. Sisälämpötilaa valitessa kannattaa muuten pitää mielessä, että se yleensä nousee vielä muutaman asteen fileen levätessä ja tasaantuessa folion sisällä.

Makeantulinen possun ulkofile uunissa

4:lle

n. 800 g possun ulkofileetä (Mallaspossua)

1-2 rkl gochujang-tahnaa (*

1-2 rkl juoksevaa hunajaa

n. 1 rkl öljyä

n. 1 tl suolaa

paistomittari

Ota possunfile huoneenlämpöön n. tunti ennen kuin aloitat laittamaan ruokaa. Ripottele fileen pintaan suolaa ja ruskista se (valurauta)pannussa kauttaaltaan. Mikäli fileessä on rasvakerros, viillä siihen ensin ristikko veitsellä ja aloita ruskistaminen rasvapuolelta. Hiero ruskistetun fileen pintaan sitten gochujangia ja hunajaa.

Tyrkkää fileen keskikohtaan paistomittari ja laita filee (mahdollinen rasvakerros ylöspäin) 120 asteiseen uuniin. Kaada paistovuuan pohjalle desin verran vettä. Voit valella lihaa paistamisen aikana muutamaan kertaan pohjalle kertyvällä nesteellä. Paista filettä, kunnes sen sisälämpötila on 63-70 astetta – minun uunissani tähän meni reilu tunti. Ota possunfile sitten uunista ja kääri folioon lepäämään ainakin vartiksi. Muistathan, että sisälämpötila jatkaa tässä vaiheessa kohoamistaan vielä muutaman asteen.

Kun filee on vetäytynyt tarpeeksi vähintään vartin, ja aterian muut osaset ovat valmiina, voit viipaloida fileen ohuelti lihasyiden vastaisesti. Tarjoile tulisenmakea possunfile joko vielä lämpimänä tai hieman pidempään vetäytyneenä/jäähtyneenä korealaistyyppisen kurkku-retikkasalaatin ja kimchikastikkeen kera (ohje seuraa perästä)!

mallaspossu

Kurkku-retikkasalaatti

4:lle

n. 300 g daikonretikkaa

n. 100 g riisilastuja / leveitä riisinuudeleita

n. 150-200 g kurkkua

1 mieto chili

2 kevätsipulia

n. 1 rkl seesaminsiemeniä

½ tl seesamiöljyä

n. 1 tl kalakastiketta

n. 1 tl riisiviinietikkaa

n. 1 tl sokeria

1 ruukku korianteria varsineen

(puolikas valkosipulinkynsi)

Pätkäise kevätsipulit kahteen osaan puolivälistä ja suikaloi ne sitten pitkittäin mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita ne jääkylmään veteen jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet salaatin muut osat.

Kuori daikonretikka ja puolita se pitkittäin kahtia. Viipaloi retikka pitkittäin hyvin ohuelti, esim. mandoliinilla tai juustohöylällä. Viipaloi myös kurkku samaan tapaan pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Keitä riisihiutaleet tai -nuudelit kypsäksi, huuhdo jääkylmällä vedellä ja valuta.

Sekoita kulhossa pieneksi silputtu chili, seesamiöljy, puolet seesaminsiemenistä, riisiviinietikka, sokeri, kalakastike sekä hienoksi murskattu valkosipulinkynsi, mikäli sitä käytät. Lisää kulhoon retikka ja kurkkuviipaleet sekä kypsät riisihiutaleet tai -nuudelit ja sekoita huolella. Pilko korianterin varret pieneksi silpuksi ja lisää ne salaatin sekaan.

Juuri ennen tarjoilua voit valuttaa kevätsipulit, joiden pitäisi siinä vaiheessa olla hauskasti kähertyneitä, ja lisätä sekä ne, että korianterin lehdet salaattiin. Ripottele pinnalle vielä loput seesaminsiemenistä ja tarjoile possunfileen ja kimchikastikkeen kera.

Kimchikastikkeen ohjeen löydät täältä! Kastiketta kantaa ohentaa tätä salaattia varten hieman vedellä.

mallaspossu

*) Gochujang on korealainen chilimaustetahna, jonka pohjana on fermentoitunut papu- ja/tai riisitahna. Se on vahvaa ja todella addiktoivaa, ja rakastan laittaa sitä vähän ruokaan kuin ruokaan! Gochujangia löytyy nykyään hyvinvarustelluista kaupoista, mm. lähikaupastani, joten sitä varten ei tarvitse taivaltaa välttämättä aasialaisiin ruokakauppoihin. Voit korvata gochujangin jollain muulla voimakkaan makuisella chilitahnalla, tai ruokalusikallisella misoa, johon sekoitat niin paljon chiliä kuin mielesi tekee.


Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Aiheeseen liittyy

Kategoriassa: Liha, Löydöt Avainsanoilla: daikon retikka, gochujang, kimchi, korealainen ruoka, kurkku, löytö, mallaspossu, possunfile, retikka

Uusimmat

  • Vegaaninen maissi-tomaattigalette
  • Löytö: Vihreä manteli + vegaaninen manteli-parsarisotto
  • Vappuruoka 2022 – mitä laitetaan?
  • Mätidippi kylmäsavustetusta lohen mädistä
  • Karvainen kiivisalaatti & za’atar-tahinikastike

Luetuimmat

  • Voimajuomaa vuorenkilvistä: Siperian tee
    Voimajuomaa vuorenkilvistä: Siperian tee
  • Lipstikkakeitto
    Lipstikkakeitto
  • Tteokbokki eli tuliset riisikakut korealaisittain
    Tteokbokki eli tuliset riisikakut korealaisittain
  • Paahdettu munakoiso misotahnalla
    Paahdettu munakoiso misotahnalla
Edellinen artikkeli: « Kimchimajoneesi tofusta
Seuraava artikkeli: Sushikulho aka chirashizushi aka voiko helpompaa sushia ollakaan? »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heidi K. sanoo

    1.3.2017 20:24

    Todella namin näköinen annos! <3

    -Heidi

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      2.3.2017 14:49

      Kiitos Heidi!

      Vastaa
  2. Anne / 52WOD sanoo

    1.3.2017 21:04

    Onpa ihana annos ja tosi raikkaat kuvat! Laitoin heti kokkauslistalle 🙂

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      2.3.2017 14:48

      Jee! Kiitos Anne <3

      Vastaa
  3. Tiina sanoo

    2.3.2017 09:43

    Voi vitsi miten hyvältä tää näyttää! Pitää varmaan viikonloppuna pyörähtää Roslundin kautta. Minä en ole aikuisiällä kertaakaan laittanut possunfilettä koska muistikuvat siitä on tosi kuivia ja mauttomia, eiköhän tämä ohje korvaa tilanteen 🙂

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      2.3.2017 14:44

      Kiitos Tiina! Ihan samoissa fiiliksissä olin minäkin, mutta pelko oli onneks turha 🙂

      Vastaa
  4. Sirkku sanoo

    2.3.2017 14:27

    WWF:n lihaopas on miusta tosiaan erittäin hyvä ja käyttökelpoinen opas. Pääasia on, että lihankulutusta vähentää ja kiinnittää huomiota lihan(tuotannon) laatuun – silloin joku satunnainen ketjuhampurilainenkaan ei maailmaa kaada 😉
    Kaunis annos!

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      2.3.2017 14:47

      Kiitos Sirkku! Tuo opas on kyllä tosi kätevä ja selkeä, niinkuin WWF:n sivut mun mielestä muutenkin. Vielä kun olis joku kännykkään sopiva apps sekä liha- että kalaoppaasta niin eipä vois helpommaksi fiksujen ostosten tekemistä tehdä 🙂

      Vastaa
  5. Beachhousekitchen/Heli sanoo

    2.3.2017 14:53

    Jonotan juuri kirjastosta tuota kirjaa – mielenkiintoinen opus ja tosiaan, jaamme hieman samantyylisen ruokafilosofian kanssasi. Silloin kun lihaa syödään, sen pitää olla eettisesti tuotettua ja mielellään tosiaan kaikki ruhonosat hyötykäyttöön! Ihan huikean herkullisen näköinen tuo setti, NAM!

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      2.3.2017 20:47

      Kiitos Heli! Se on kyllä yllättävän viihdyttävä kirja – vaikea laskea käsistä kun kerran avaa. Samoilla aaltopituuksilla ollaan siis, jee!

      Vastaa
  6. Minna - Ku ite tekee sanoo

    3.3.2017 10:23

    Mä olen myös pohtinut viime aikoina lihan kulutusta, vaikka meillä jo ennestään syödään melko maltillisesti lihaa. Haluaisin silti vielä tarkemmin kiinnittää huomiota lihan alkuperään. Tosi mielenkiintoinen postaus!

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      3.3.2017 10:50

      Kiitos Minna! Mulla on sama fiilis; lihan alkuperään kun on helppo kiinnittää huomiota kun itse sitä ostaa, mutta ei välttämättä tuu kysyttyä siitä just esim. ravintolassa. Pyrin nyt tsemppaamaan siellä utelun kanssa!

      Vastaa
  7. Minna Vuo-Cho sanoo

    4.3.2017 10:10

    Mahtavan näköinen annos!

    Meilläkin on jo muutama vuosi seurattu periaatetta “vähemmän, mutta parempaa”, kokonaan kasvissyöjiä meistä ei taida saada millään. Tosin myönnän, että periaatteesta välillä lipsutaan ja lasten pyynnöstä (ja omasta laiskuudesta) johtuen mennään myös ketjuhamppareille. Tosin nyt olemme iloksemme muutaman kerran kuulleet lapsiltakin, että “ei ne ole niin hyviä, tehdään kotona”- kommentteja. Ei ole suu tuohesta muksuillakaan 🙂

    Mallaspossu kuulostaa mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Pitää testata.

    Vastaa
  8. Alisa W sanoo

    5.3.2017 10:19

    Jotenkin tosi fresh tää salaatti! Ja kuvat!

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      5.3.2017 17:36

      <3 Kiitos Alisa! Mä olen aivan hulluna retikkaan :)

      Vastaa
  9. Kermaruusu sanoo

    5.3.2017 15:17

    Ihanan raikkaat kuvat ja näyttää niin syötävän hyvältä. 🙂

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      5.3.2017 17:34

      Kiitos! Mulla on kovasti jo kevät mielessä 😀

      Vastaa
  10. minni / kokeileva keittiöni sanoo

    5.3.2017 16:32

    Nämä sun annokset on kyllä ihan taideteoksia! Mielettömän kaunista.

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      5.3.2017 17:34

      Kiitos Minni ihanasta kehusta! <3

      Vastaa
  11. Peggy sanoo

    5.3.2017 21:02

    En ole hetkiin syönyt possua kuin pekonissa ja nyhtöpossun muodossa, mutta tämä näytti tuhottaman hyvältä! NAM….

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      6.3.2017 16:31

      Peggy kuules ihan sama juttu! Mulla on Mallaspossun kassler vielä odottamassa testivuoroaan, ja mietin kuumeisesti että mitäs muuta siitä vois tehdä kuin nyhtöpossua 😀

      Vastaa
  12. Nanna sanoo

    6.3.2017 11:28

    Mä olen nyt niin monta kertaa kuullu tästä Mallaspossusta, että pitääs varmaan tilata ittekkin. Ja korealaisittain valmistettuna, epäilemättä mun makuun!

    Vastaa
    • Juulia sanoo

      6.3.2017 16:24

      Itsekin tässä just houkuttelen perhettä tilaamaan mun kanssa sellaisen kotipakkauksen yhdessä 😀

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ensisijainen sivupalkki

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa, käytämme kumppaniemme kanssa sivustolla evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet. Jos et hyväksy evästeitä, muuta selaimesi asetuksia. Lisätietoja evästekäytännöistä.

Jella Juulia

Vaimomatskuu ruokablogi

Hei! Olen Jella, helsinkiläinen ruokahullu. Tervetuloa blogiini!

Viimeisimmät artikkelit

  • Vegaaninen maissi-tomaattigalette
  • Löytö: Vihreä manteli + vegaaninen manteli-parsarisotto
  • Vappuruoka 2022 – mitä laitetaan?
  • Mätidippi kylmäsavustetusta lohen mädistä
  • Karvainen kiivisalaatti & za’atar-tahinikastike
  • Löytö: Ravintola Plein & Viinibaari Klein

Luetuimmat

  • Voimajuomaa vuorenkilvistä: Siperian tee
    Voimajuomaa vuorenkilvistä: Siperian tee
  • Lipstikkakeitto
    Lipstikkakeitto
  • Tteokbokki eli tuliset riisikakut korealaisittain
    Tteokbokki eli tuliset riisikakut korealaisittain
  • Paahdettu munakoiso misotahnalla
    Paahdettu munakoiso misotahnalla
  • Ruokahullun Kallio, ravintolat & baarit
    Ruokahullun Kallio, ravintolat & baarit

Instagram

Green almonds 💚 Ootko maistanut vihreitä eli Green almonds 💚

Ootko maistanut vihreitä eli nuoria manteleita? Niissä on ihanan kirpeä maku, vähän kuin söisi ketunleipää! Blogissa vihreän mantelirisoton ohje, sesonki loppuu kohta!

Have you tried green almonds? They have a refreshing sour flavor and a succulent texture! I chopped these up and mixed them to a vegan risotto, recipe in blog ~ link in bio 💚

#texthursdays @texthursdays 
#produceisbeautifulproject @produceisbeautiful #foodartblog #raw_foodie #raw_kitchen #myseasonaltable #aseasonalshift #satokausi #satokausikalenteri #sesonkiruoka #seasonalfood #greenalmond #greenalmonds #vihreämanteli #seasonaleating #rehurakkaus #mystoryoflight
WATERMELON POKE BOWL 🍉 Vesimelonin sesonki käy WATERMELON POKE BOWL 🍉 Vesimelonin sesonki käynnistyy pikkuhiljaa = aika ottaa vesimelonipoke taas repertuaariin!

You'll find the recipe for this fresh and summery vegan poke bowl on my website (English + Finnish) - link in bio!

I'm thinking of soon trying pickled watermelon à la @thewonkystove ... BTW! Anisa got locked out of her account 😱 and is currently sharing her amazing, delicious and witty content at @wonkystovehq !!!

#vesimelonipoke #pokekulho #vegaaniruokaa #vesimeloni #watermelon #watermelonpoke #veganpokebowl #foodartblog #foodartproject #eeeeeeats #storyofmytable #buzzfeast #onthetablefood #pokebowl #foodfluffer #mycommontable #hautescuisines #foodblogfeed #ruokablogi #recipeoftheday #recipeblog #reseptivinkki #kasvisruoka #foodandflatlay 
#texthursdays
5 0 0 0: 👀 Yup, it's my 5000th post! Imagine th 5 0 0 0: 👀 Yup, it's my 5000th post! Imagine the hours spent on creating all that content... Oh. My. Goodness!

Instagram has given me a lot:

~ A community: people to share my passion with and a supportive network of foodie & photography friends all over the world!!!
~ A creative outlet 
~ A voice out to the world
~ A bit of income for doing something that I LOVE
~ Aaaand I'd be lying if I didn't add this: validation. Food and photography are super dear and important things to me. To be accepted and appreciated for what matters to you most is a truly precious feeling!

I'm so grateful for all of this. Thank you for being here with me, I appreciate each and every one of you ❤️

But you know how it is with Insta - it can give a lot but also take a lot 🤷‍♀️ mainly time, but also money and sometimes, mental well-being. So with that in mind:

Do. Not. Postpone. Joy!

You never know what tomorrow brings. If there's a chance at some joy today, grab it!

Super cool T-shirt by @onlineceramics - too bad I can literally not wear white in real life 🤭 #clumsyismymiddlename
•
•
•
•
•
•
#storyofmytable #morningcoffee #stillswithstories #moodyfoodie #moodsinframe #darktablemood #gloomandglow #ofsimplethings
#communityovercompetition #onlineceramics #favoritetshirt #hariov60 #coffeeoclock #aamukahvi #vaimomatskuu #vaimomatskuufoodblog #foodphotographer #omakuva #selfphotography  #ruokakuvaaja
Kiwi with skins on: yay or nay? Söisitkö kiivia Kiwi with skins on: yay or nay?

Söisitkö kiivia kuorineen? Minä syön, vaikka ennen en olis sellaista kuvitellutkaan! Karvainen (🙈) kiivisalaatti syntyy kuvan raaka-aineista, ohje blogissa!

(Kiwi & vegan feta salad recipe on my website, link in bio!)

#texthursdays @texthursdays

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

#kiivisalaatti #kiwisalad #kiwifruit #rehurakkaus #saladdays #saladstyling #foodstylingandphotography #reseptivinkki #recipeoftheday #recipeblog #vaimomatskuu #foodandflatlay #foodblogfeed #onthetablefood #foodfluffer #raw_kitchen #raw_foodie #ourfoodstories #ruokablogi #ruokakuva
Follow on Instagram

Facebook

Facebook

Kategoriat

  • Löydöt (156)
    • Makumatkat (68)
    • Ravintolat ja baarit (73)
  • Reseptit (626)
    • Edulliset (60)
    • Eväslaatikko (14)
    • Herkut (55)
    • Juomat (172)
      • Drinkit (39)
      • Mehut (10)
      • Olut (63)
      • Smoothiet (2)
      • Viini (42)
    • Kasvisruoka (372)
      • Vegaaniset (206)
    • Leipomukset (43)
    • Liha (82)
    • Makumuistot (22)
    • Merenelävät (81)
    • Nopeat (35)
    • Villiruoka (39)
  • ruokakuvaus (1)
  • Sekalaiset jutut (57)
  • Yhteistyöt (72)

Avainsanat

appelsiini avocado chili gluteeniton inkivääri kananmuna kevätsipuli korianteri löytö maissi makumatka minttu miso olut parsa pasta peruna pinaatti pistaasi porkkana ravintola salaatinkastike salaatti sipuli sitruuna timjami tomaatti valkosipuli vegaaninen yhteistyö

Arkisto

Languages

  • suomeksi
  • in English

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään