Epic – slow food, fast delivery

by Juulia 3 Comments
Epic – slow food, fast delivery

Tältä näyttää uuden ajan ravintola!

Käväisin eilen testailemassa Pohjoismaiden ensimmäisen nettiravintolan Epicin tarjontaa. Reilun vuoden ikäiseen ruokastartup -tiimiin kuuluu niin Michelin-kokkia kuin ydinfyysikkoakin. Konsepti on simppeli: laadukasta ja puhdasta huippukokkien suunnittelemaa ruokaa kotiovelle tai duunipaikalle nopeasti ja edullisesti.

Epic eroaa kuitenkin muista ruuan kotiinkuljetuspalveluista sillä, että heillä on oma keittiö, jonka listalta ruoka tilataan. Keittiöltä asiakkaalle annos pitäisi ehtiä jopa alle puolessa tunnissa ja jokainen annos on varta vasten suunniteltu kuljetuksen kestäväksi – laatu ei siis pitäisi matkalla kärsiä. Kuljetus on ilmainen ja mikäli se kestää yli tunnin niin on ruokasikin.

Miso Salmon

Kutsuvierasjoukolle maistatettiin lämmin keitto, kolme pääruokaa sekä jälkkäri. Lounaslistalla on päivittäin tarjolla aina kolme vaihtoehtoa, joista löytyy niin keittoa kuin kasvisruokaakin. Ruokalistan takana ovat huippukokit Petteri Luoto ja Marko Laine, joiden nimet voi yhdistää esim. ravintoloihin Palace, Savoy & Kämp, mutta myös Bocuse d’Or -kisoihin – kovia nimiä siis! Erityisruokavalioita huomioidaan mahdollisuuksien mukaan – annoksista näyttäisi kuitenkin löytyvän päivittäin ainakin niin gluteeniton kuin laktoositonkin vaihtoehto.

Alkuun tarjottu vaalealla tryffelillä maustettu herkkusienikeitto oli todella kermaista ja täyteläistä, tryffelin aromi keitossa juuri sopivan vahva. Esteettisyydellä annos ei koreillut, mutta tarviiko sitä nyt aina? Miso Salmon (paahdettua miso-marinoitua lohta, sakekastiketta, seesamilla maustettua riisiä ja paistettua paksoita sekä siitakesieniä-) maistui hyvälle sekin. Erityisesti nautin maukkaasta sakekastikkeesta, joka oli selvästi valmistettu voita säästelemättä. Lohen kypsyydelle myös iso peukku – pala oli mehevä ja kostea, mikä tuskin onnistuisi ellei ruokaa tosiaan olisi suunniteltu kuljetuksen kestäväksi.

Chimichurri Chicken

Maut olivat jokaisessa annoksessa kohdillaan, tosin en millään meinannut päästä ohi siitä ajatuksesta, että syön lentokoneruokaa – annokset kun tarjoiltiin luonnollisesti take away -pakkauksista. Suosikkini oli Chimichurri Chicken (Jerk-maustettua kanaa, bataattia ja chimichurria) – ronskisti maustettuun ja mehevään kanaan tuli suorastaan himo, minkä vuoksi nappasinkin paketin ilolla kotiinkin kun tarjottiin. Annos toimi varsin hyvin tänäänkin työpaikan mikrossa uudelleen lämmitettynä.

Entisenä kasvissyöjänä sen sijaan petyin vegevaihtoehtoon, Caesar Lebaneseen. Libanonilaisessa kasvissalaatissa ei ensalkuun näyttänyt olevan juuri muuta kuin muutama siivu munakoisoa, salaattia sekä hieman yrttejä. Pienen kaivelun jälkeen seasta paljastui sentään muutama granaattiomenan siemen, mutta mikäli tämän lounaakseni saisin, voisi iskeä aikamoinen harmistus: lähtisikö tästä muka nälkä? Annoksen parasta antia oli ihanan savuinen munakoiso, jota olisi vain tohtinut siinä olla enemmänkin. Parmesaanikastiketta olisin myös voinut vaikka lusikoida – sen sijaan annosta koristavat hieman vettyneet maissilastut jäivät koskemattomiksi.

Caesar Lebanese

Lounasannosten hinnat ovat 7,90-10,90 € ja ensi maanantaista eteenpäin tarjolla on myös päivällistä. Koska Epicillä ei ole kiinteitä kuluja asiakaspaikoista, vaan vain henkilökunnsta ja keittiöstä, pysyy hintataso kilpailukykyisenä. Yritys panostaa ekologisuuteen; ruuat kuljetetaan biokaasuautoilla, pakkaukset ovat kierrätettäviä, ja ruokahävikkiä pyritään minimoimaan (tosin niin tekee varmasti jokainen fiksumpi yrittäjä – kukapa sitä rahaa haluaisi roskiin heittää?).

Kotikulmilleni Itä-Helsinkiin Epic ei vielä kuljeta, mutta työpaikalleni voisin jotain varmasti jossain vaiheessa tilatakin. Kiireisen työpäivän pelastajaksi Epic alunperin tähtäsikin – pitkät päivät toimistolla kun ovat perustajillekin tuttuja. Kelleppä ne eivät olisi…

Jälkkäri-pannarin nappasin kotiin Juusolle tuliaisiksi – hyvin näytti maistuvan!

Ps. Lukaise myös Viiskulman Ullan fiilikset Epicistä 🙂


Jutun sanavalintoja muokattu 14.5.2016 (katso kommentit)

Comments ( 3 )

 1. tuulia
  Äh, harmi etten ehtinyt testaamaan! Hauska idea!
 2. J
  "Epic eroaa kuitenkin muista ruuan kotiinkuljetuspalveluista sillä, että heillä on oma ravintola, jonka listalta ruoka tilataan. " "Koska Epicillä ei ole kiinteitä kuluja itse ravintolatilasta, vaan vain henkilökunnsta ja keittiöstä, pysyy ravintolan hintataso kilpailukykyisenä. " Ööh, on ravintola, mutta ei ole ravintolaa? : ) "Kuljetus on ilmainen ja mikäli se kestää yli tunnin niin on ruokasikin." -> Aluksi taisi olla ilmainen riippumatta tilauksen kokonaissummasta, mutta nykyään alle 14€ tilauksista - eli käytännössä soololounastelijan - tulee 2€ lisämaksu.
  • Juulia
   Nettisivut lupaavat edelleen ilmaista kuljetusta, onpa harhaanjohtavaa? Kiitos huomioista, kiireellä juttua rustatessa ei aina itse huomaa kirjoittavansa epäselvyyksiä. Fiksaanpa tekstiä hieman :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.