Makumatkalla: Sunnuntaibrunssi Saaressa

Makumatkalla: Sunnuntaibrunssi Saaressa

Kävinpä viime sunnuntaina minilomalla iki-ihanassa saaristossa! …tai no, ainakin tavallaan. Kävimme nimittäin Asenneblogaajien Ullan, Vienan ja Minnan kanssa kauden ekalla sunnuntaibrunssilla ravintola Saaressa –  kiitos kutsusta A&S ravintolat! Sirpalesaareen on oikeasti vain harppaus Merisatamanrannasta, mutta saaristofiilis iskee silti näinkin lähellä mannerta.

Muutaman minuutin laivamatkan jälkeen kiiruhdimme etunenässä ravintolaan (ei niinkään siksi että nälkä olisi ollut niin kiljuva, vaan tietysti kuvaamaan). Keittiön tervehdys odotti ovella, jonka jälkeen meidät ohjattiin tunnelmalliseen saliin.

Ravintola Saari panostaa saariston makuihin; ja buffetpöydästä löytyikin kalan ystävälle ihanan paljon silliä, lohta, silakkaa ja rapua. Suoritin poikkeuksellisen maltillisen lautasen täytön, ja suunnistin pöytään kuvaamaan vähän lisää – sellaista se on blogaajien kanssa brunssilla. Jollen olisi ollut paikalla jutuntekomielessä, olisin kyllä mättänyt lautaseni kukkuroilleen. Onneksi kuvaushommien jälkeen voi kuitenkin aina sanstata!

SAMSUNG CSC

Laiva on lastattu herkuilla… ja pöytäkin.

SAMSUNG CSC

Kylmien ruokien parasta antia olivat minusta salaatit: Waldorfin salaatti on heikkouksiani, ja Saaressa se oli todella onnistunutta. Savukassler-perunasalaattia santsasin lopulta kolmesti – voittajan merkki! Rapusalaattia ja sillejä kävin myös hakemassa lisää, vaikka järki sanoi että jätäs nyt hyvä ihminen tilaa lämpimillekin.  En kuunnellut. Eikai kellään pysy pää kylmänä buffetpöydässä?


Tältä näyttää “maltillinen annos”

Kalapainotteisesta tarjonnasta kiitosta, mutta entisenä kasvisruokailijana silmäilin pöytää myös vegenäkökulmasta: kasvissyöjänä olisin ehkä ollut hieman pettynyt, vaikka nälkä olisikin lähtenyt.

Lämpimältä puolelta löytyi herkullista kasvisgratiinia, uusia perunoita, lohta metsäsienikastikkeella ja vielä varsin mainioita lihapullia.

Sienikastikkeessa oli runsaasti korvasieniä ja vahvasti sienien makua – ihan kuin mammani tekemää! Ihan pelkkää kastiketta en kuitenkaan kehdannut lautaselleni kauhoa, vaikka mieli teki. Buffetpöydässä seisova lämmin lohi on usein ylikypsää, mutta täällä se oli ihanan mehevää ja omaan makuuni juuri sopivan napakkaa.

SAMSUNG CSC

Lämpimien ruokien starat: lohi ja sienimuhennos

Jälkkäripöydässä pitäydyin juustojen ja marjojen parissa, tarjolla oli kuitenkin myös lajitelma keksejä ja marjarahkaa. Kahvit vielä, ja tämä nainen oli valmis vyörymään ulos aurinkoon sulattelemaan ateriaa.

Saaren brunssia pääsee herkuttelemaan sunnuntaisin syyskuun alkuun saakka. Buffetpöytä on katettu 11.30-15.00, jonka jälkeen à la carte -lista astuu voimaan. Nälkä brunssin jälkeen tuskin enää on, mutta viihtyisälle ja aurinkoiselle terassille tekisi mieli asettua taloksi!

Ravintola Saari 

Sirpalesaari 60º 9’ 7’’ N 24º 56’ 46’’ E

Avoinna toukokuussa ma-la 17-23
Sunnuntaibrunssi 17.5.-6.9. 11:30-15 + a la carte 16-(22)

wpid-wp-1432208863900.jpeg

Ihanat brunssiseuralaiset Minna ja Viena, kuvasta kiitos Ullalle!

 Ravintola Saari tarjosi brunssin.

Comments ( 0 )

  1. Polttariporukalla Savussa | Vaimomatskuu
    […] Hassumpi juttu, mutta yksikään meistä ei ollut ennen syönyt Savussa – korkeintaan käynyt juomassa jotain (tai pujahtamassa salaa ravintolan vessaan, hehe)… Paljon hyvää perinteikkäästä ja tunnelmallisesta ravintolasta olin kuitenkin kuullut, ja ravintola sopi polttareidemme kansallisromanttishenkiseen teemaan erinomaisesti. A&S Ravintoloista minulla oli muutenkin entuudestaan vain hyviä kokemuksia, varsinkin keväiseltä Ravintola Saaren sunnuntaibrunssilta. […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.