Makumatkalla Kanslerin kyydissä

Makumatkalla Kanslerin kyydissä
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Isorobalta saa taas luksulounasta!

OUJEA: Kanslerin pop up viikko on taas käynnissä!

Raportoin Kanslerin puuhista viimeeksi maaliskuussa, ja niin vaikuttunut olin tuolloin sekä pop upin menusta että toteutuksesta, että olen kytännyt silmä kovana kaikki tilaisuudet päästä taas Jenni “Kansleri” Tuomisen patojen ääreen.

Kanslerin ruuat valmistetaan viimeistä myöten Tuomas Vimman ja Jennin omin kätösin. Menut ovat kunnianhimoisia ja vaativat useimmiten usean päivän valmistelut. Tällaiseen ruokaan ei yleensä ihan normiravintoloissa pääse käsiksi, saatikka sitten tuohon kympin hintaan. Tietotaito ja intohimo ja rakkaus ruokaan on näkynyt kauas joka ikisessä Kanslerissa syömässäni annoksessa (ja minähän olen pyrkinyt käymään siellä lähes jokaisena aukiolopäivänä).

Koska pop upeista tiedotetaan lähinnä Facebookissa, suosittelen nyt että ellet jo seuraa sivua, niin aloita HETI! Tämän viikon listalla on jo ollut leipäkupista tarjoiltua lammas- tai vegecurryä, ja tänään ensiluokkaisen jännittävää ja maukasta taiwanilaista danzai-nuudelikeittoa. Viikko lounaita Kanslerissa onkin melkein kuin maailmanympärysmatka – eri ruokakulttuurit, niin tutut kuin tuntemattomammatkin vievät päivittäin lounastunnilla pikaisille lautasmatkoille eri maailman kolkkiin.

Ja jos jostain ruuasta innostuu enemmänkin, kannattaa kysellä sen ohjeita ja yksityiskohtia Tuomakselta ja Jenniltä – jokaisella ruualla on todennäköisesti takanaan mielenkiintoinen tarina.

SAMSUNG CSC

Danzai on taiwanilainen keitto, jossa on vehnänuudeleita mausteisessa possu-rapuliemessä, purjoa, mustaa viinietikkaa sekä paahdettua tofurahkaa. Sen kanssa tarjoiltiin Shui Jian Bao -purjo-sipulipasteija ja jälkkäriksi vielä onnenkeksi.

Loppuviikosta tiedossa on vielä seuraavanlaisia houkutuksia:

Keskiviikko 9.9.

kana-pilahvisalaatti, tai juusto-pilahvisalaatti (Tashken-maustettua kanaa tai paneerjuustoa, Shirin Plov –riisipilahvia, tomaatti-sipulisalaattia, minttu-jogurttikastiketta sekä granaattiomenavinaigretteä. Tarjoillaan peruna-porkkanaleivän kanssa.)

Torstai 10.9.

Korealaiset Galbi BBQ tacot / 3 kpl (Maissitortillalta tarjoiltuna grillattua naudanlihaa, korealaista raastesalaattia, kotitekoista kimchiä, gochujangkastiketta sekä mausteista jogurttikastiketta.)

Perjantai 11.9.

Lexington Avenue Meatball Pizza tai 116th Street Zucchini, Feta & Lemon Pizza (Tarjoillaan rucolan ja chiliöljyn kanssa.)

Sisustusliike Smyygin tiloissa toimivassa pop upissa tehtaillaan 60 ensiluokkaista lounasannosta päivässä, ja maksu hoituu vain käteisellä tai Wolt-appsilla. Paikalla kannattaa olla ajoissa – FB:ssä tosin tilanteesta annetaan myös reaaliaikaista infoa, ja välillä edellispäivän herkkuja riittää vielä seuraavallekin päivälle.

Kansleri take away pop up -ravintola

Avoinna arkisin klo 11:30 – 14

Iso Roobertinkatu 30 / Sisustusliike Smyygi

SAMSUNG CSC

Ps. Keskiviikon uzbekistanilainen kanasalaatti riisipilahvilla näytti tältä 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.