Löytö: Ovo – Osteria Romana

Löytö: Ovo – Osteria Romana
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tätä on kuulkaa odotettu kauan ja hartaasti: visiittiä Turun Ovo – Osteria Romanaan. Minullahan on melkoinen rakkaussuhde Pizzariumiin, Turun ikiomaan pizzataivaaseen, ja siitä asti, kun kuulin omistajien avaavan ravintolan Turkuun, olen kuola valuen haaveillut vierailusta. Vihdoinkin se järjestyi!

Lähdin viime viikolla ex tempore pikavisiitille Turkuun ystävieni kanssa, ja pakkohan se oli kysäistä, saisinko piipahtaa Ovossa jutuntekoaterialla. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta meille järjestyi herkkuja notkuva pöytä, sellainen, jota muistellaan vielä pitkään! Kiitos Ovo 🙂

SAMSUNG CSC

Lämmin tunnelma! ….awwww <3

Tupsahdimme valoisaan ravintolaan lauantai-iltapäivänä vatsat kurnien, ja saimme lämpimän vastaanoton – sekä huomaavaiselta henkilökunnalta, että keittiöltä: ensimmäisenä pöytään kannettiin miedon tulisia lämmitettyjä oliiveja, jotka hurmasivat kertaheitolla koko seurueen.

Ennen kuin pöytään ehti saapua enempää herkkuja, livahdin kuvaamaan kutkuttavaa sisustusta. Ovon sisustus on rento sekoitus jänniä yksityiskohtia, raikasta valoa, lämpimiä värejä ja flirttiä perinteisen italialaisen ravintolan suuntaan. Erityisesti huomioni kiinnitti Pizzariumin työntekijöiden kaunis viesti omistajapariskunnalle <3 vaikuttaa siltä, että molempia ravintoloita luotsataan todellakin suurella sydämellä!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kaksi Aperol Spritziä ja yksi erinomainen alkoholiton juoma myöhemmin pöytään alkoikin sitten saapua jos jonkinlaista herkkua. Upea San Danielen kinkku ja vielä upeampi bufala mozzarella, mehevä bruschetta ja tomaattikastikkeessa kypsennetty muna saivat meidät jo vallan hurmioon. Jännää oli miettiä, mitä nenämme alle seuraavaksi ilmestyisi, kun rima asettui näin korkealle heti alkuun!

SAMSUNG CSC

Ovetto ar sugo, eli tomaattikastikkeessa kypsennetty muna: NAM. Kopioin tämän annoksen muuten heti kotona 😀

Alkupalat maistuivat ehkä liiankin hyvin, sillä kun pöytään kannettiin valtava keko spaghetti alla carbonaraa, juustolla kuorutettuja gnoccheja, ja vielä neljän juusto pizza, meinasi päästä itku. Ruuan syömättä jättäminen on minun kotikasvatukseni vastaista, ja aika selvää oli, ettemme saisi kaikkea mitenkään syötyä.

SAMSUNG CSC

4 formaggi 4 life!

Jos rakastat juustoa (seurueemme rakastaa juustoa), Ovo on ravintolasi. Neljän juuston pizza oli suoraan juustotaivaasta, vai mitäs sanotte tästä litaniasta: gorgonzola, provolone piccante, parmesan, mozzarella fior di latte? Sanomattakin selvää, että Ovon pizzoissa on yhtä ihana pohja kuin Pizzariumissa. Niinpä mitä tulee pizzaan, se saatiin syötyä viimeistä murua myöten (pala tosin napattiin mukaan).

Samoin kävi meheville juustolla gratinoiduille perunagnoccheille. Pehmoiset gnocchit muhivat täyteläisessä tomaattikastikkeessa, ja katosivat pikkuhiljaa viimeistä pulleroa myöten.

Sen sijaan carbonaraa jäi surettavan suuri keko lautaselle. Seurueessamme kun oli vain yksi lihansyöjä eli minä, ja halusin tietysti maistella kaikkea muutakin, ja mahani ei ihme kyllä ole pohjaton… Sen kyllä sanon, että napsin annoksesta sentään sinnikkäästi jokaisen herkullisen rapean guancialen palan parempiin suihin vaikka tiukkaa tekikin!

SAMSUNG CSC

Gnocchi alla sorrentina

SAMSUNG CSC

Jaksaa jaksaa!

Sinnikkäästi tyhjensimme pöytää, kunnes lopulta oli luovutettava ja jätettävä tilaa jälkkäreille. Itsehän en niin makeasta perusta, jälkkäriksikin tilaan yleensä juustoja tai sitten nautin jälkiruokaviinin. Lusikoin kuitenkin kiltisti maistiaiset pehmoisesta tiramisusta ja kermaisesta panna cottasta, ja jätin sitten annokset seuraneitieni armoille.

Asiantuntijaraatini upotti kunniakkaasti sekä samettisen tiramisun, että kermaisen panna cottan. Erinomaisia kuulemma, molemmat! Ei epäilystä, siihen tahtiin annokset nenäni edessä ähkytilasta huolimatta kuitenkin hupenivat.

SAMSUNG CSC

Panna cotta

SAMSUNG CSC

Tiramisu

Vaapuimme jälkiruokien jälkeen viereiseen jokirantaan sulattelemaan ja fiilistelemään ateriaa: aikamoinen settihän tuo oli! Ehdottomasti kaiken odotukseni arvoinen ateria, ja uudelleenhan tänne on tultava. Tällä vierailulla Ovo kestitsi meitä, joten emme vaikuttaneet annosvalintoihin itse. Listalta jäi alitajuntaani useampikin annos, joita tekisi mieleni päästä maistamaan – ja osuipa silmiimme juuri ennen lähtöä myös naapuripöytään kannettu valtava metripizza… ehkä seuraavalla kerralla?

SAMSUNG CSC

Annoskateus?

Ovon valtteja ovat rento tunnelma, tuhdit ja aidot maut, upeat raaka-aineet ja lämmin palvelu. Tarjoilijat huolehtivat luontevasti meidän oloistamme, mutta selkeästi myös jokaisesta muusta seurueesta. Annokset tarjoiltiin sopivalla rytmillä, ja napakan esittelyn kera. Harvoin olen ollut yhtä miellyttävän palvelun kohteena!

Ainoa pieni miinus, jonka vierailustamme keksin, tulee annosvalinnoista: niin paljon kuin juustoa rakastankin, olisi välissä voinut olla edes yksi hieman kevyempi annos. Toisaalta voin varsin hyvin kuvitella itseni syömään tämän samaisen setin kylmempänä vuodenaikana – kesällä mieleni tekee aina vähän kevyempiä ruokia.

Ehkäpä seuraava visiittini Ovoon sijoittuukin siis syksyyn 🙂

Ovo – Osteria Romana

Linnankatu 1, Turku

+358 469222488

SAMSUNG CSC

Oi Ovo! Kaiken odotuksen arvoinen ateria <3

Ps. Pizzarium saapuu syksyllä Helsinkiin! IIIH!!!!

Comments ( 2 )

  1. Huli
    Voi nam! Tänne on päästävä! :)
  2. Turkutärpit: Valtio+ Kaffillari & Pho Ngon | Vaimomatskuu
    […] Valtio+ -näyttelyn avajaisissa. Samalla reissulla tuli piipahdettua kauan odottamallani aterialla Osteria Ovossa, mutta omassa kategoriassaan yhtä maittavan aterian söin Pho Ngonissa. Ja tutustuinpahan myös […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.