Löytö: Bistrotek

Löytö: Bistrotek

Piipahdin lauantaina vasta-avatun Bistrotekin avajaisissa maistelemassa suupaloja heidän herkuistaan ja filistelemässä muutamaa oivallista viiniä. Viihdyn monessa tilanteessa varsin hyvin itsekseni, mutta lauantaina olo olisi ollut poikkeuksellisesti seurallinen. Ainoat tuttuni lähtivät paikalta pian saapumiseni jälkeen, ja jäin pöytään yksikseni.

Tilanne korjaantui kuitenkin yllättävällä tavalla: vastapäätäni istahti nimittäin Etelä-Afrikkalainen ruoka- matka- ja viiniblogaaja Violetta (Foreign Finn), jonka kanssa jutustellessa vierähti lopulta toista tuntia. Ehkä pitäisikin uskaltautua useammin avaamaan suuta vastaavanlaisissa tilanteissa – eikä vain kaivautua älypuhelimen uumeniin…

Bistrotek on pop up viinibaari, joka toimii ainakin huhtikuun loppuun ravintola Mille Mozzarellen tiloissa. Bistrotekin takana on italialais-ranskalainen trio Eleonoora (sommelier, Napolista), Alexis (kokki, Pariisista) sekä Hadrien (project coordinator, Ranskasta hänkin). Ideana on tuoda viinibaari pop upin omaisesti eri tiloihin ja tilaisuuksiin, kuten vaikkapa nyt Mille Mozzarelleen – pysyvää omaa tilaa Bistrotekilla ei siis ainakaan vielä ole.

Hummus & Focaccia, Cured Salmon, Paté de Campagne, Tataki Beef sekä hurmaava Casale del Giglio Shiraz 2013

Bistrotekin Alexis, Eleonoora & Hadrien

Lyhyeltä mutta houkuttelevalta listalta löytyy alusta asti itse tehtyjä herkkuja beef tatakista kermaiseen maissikeittoon, hummukseen ja periranskalaiseen maalaispatéeseen. Ehdin lauantaina napostelemaan listan melkein kokonaan läpi, vain jälkkäri jäi välistä – tai siis makea jälkkäri … entisenä juustotiskiläisenä juustoja ei voi koskaan jättää väliin!

Annokset olivat kauttaaltaan maukkaita ja herkullisia, mutta erityisesti mieleeni jäi ranskalaisella vahvalla, makealla punaviinillä (Banyuls) maustettu maalaispatée, sekä ranskalainen erikoisuus, gougères, joka on eräänlainen juustolla maustettu, kevyen kepeä ja maukas tuulihattu.

Gougères

Joka päivälle löytyy myös juomaa ja ruokaa yhdisteleviä tarjoussettejä viidentoista euron hintaan. Paritushommia voi tosin harrastaa tilassa itsekin – erilaisia tastingiltoja Bistrotekissä on nimittäin joka keskiviikko. Huomenna tarjolla olisi oluttasting, ensiviikolla (30.3.) syrah vs. pinot noir -ilta. Oli teema mikä tahansa, on maisteltavana aina 6 juomaa – ja siihen kylkeen kun nappaa jotain syötävää, pääsee helposti vertailemaan juomien toimivuutta myös ruuan kanssa.

Bistrotek oli mukana sammuttamassa valoja Earth Hour 2016 merkeissä. Ekstrapisteet vielä siitä!

Annosten hinnat pyörivät viiden ja kymmenen euron välillä, tastingit taas ovat aina 20 €. Tastingeista ja eri tilaisuuksista pysyy parhaiten kärryillä kurkkimalla Bistrotekin FB-sivujen seinää, tai kysymällä tapahtumista suoraan henkilökunnalta.

Bistrotek Pop Up

Mille Mozzarelle, Pursimiehenkatu 7

avoinna ke-la 17-22

bistrotek.helsinki@gmail.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.