#SEKSIHELLE: all the steamy details

#SEKSIHELLE: all the steamy details

seksihelle

Mietin tässä taannoin, että miltähän maistuu #seksihelle. Tiedättehän te? Se keli, kun yölläkin on kuuma ja hiki valuu nenänvartta pitkin jatkuvalla syötöllä. Kun tekisi mieli vain lillua matalassa rantavedessä kuin manaatti. Kun navat alkavat vilkkua. Kun iltsikoiden lööpit ovat parhaimmillan. Kyllähän te tiedätte, SEKSIHELLE!

En tiedä josko tänä kesänä moista tulee lainkaan, mutta viime viikolla pääsin kuitenkin hikoilemaan ja polttamaan nahkaani auringossa sen verran tiuhaan, että lähelle kyllä päästiin. Tällaisia sitä tulee sitten mietittyä, liekö syynä aivojen ylikuumentuminen vai mikä – minusta on joka tapauksessa hauska ajatusleikki yrittää muuntaa erilaisia käsitteitä ruuan muotoon (miltä maistuu rakkaus, miltä suru, miltä ukkonen, miltä naapurin miehen motskarin bensan katku…).

Eli miltä maistuu seksihelle?

Suola

Sen on mielestäni pakko maistua ainakin hikiseltä eli suolalta. Mehukasta se myös on, erittäin mehukasta! Seksihelteen jyllätessä tulee myös jano, eli seksihelle maistuisi myös märältä. Ehkä siinä olisi hieman tulta myös, vaikken itse kyllä kiihkeimmilläni ole hellepäivinä (silloin kun tekisi mieli lähinnä maata jossain varjossa liikkumatta ja ainoa etäisesti lemmiskelyä muistuttava mielessä pyörivä asia on mehujääpuikko, ehkä viinillä kiitos).

Viime kesänä pääsin jo aika lähelle seksihelteen lautasolemusta, kun makasin kotipihallani läkähdyksissä ja viilensin oloani suolaisella hedelmäsalaatilla. Täysin nappiin en silloista viritystäni kuitenkaan saanut, seksihelle kun on mielestäni ensisijaisesti suomalainen termi ja tuo suolainen hedelmäsalaattini kallistui siihen nähden hieman liikaa itään.

Kesäherkut

Omaan kesääni kuuluvat ehdottomasti niin kotimaiset mansikat, avomaankurkut kuin herneetkin. Ne sopivat seksihellelautaselle erinomaisesti, sillä mansikka on makea ja mehukas ja Leevikin lauloi mansikkasuista – avomaankurkussa taas on reilusti vettä vilvoittamaan seksihellenestehukasta kärsiviä.

Entäs se herne? Nooooo… herne nyt on sellainen, joka piiloutuu prinsessan patjan alle = jonkin sortin pervertikko, selkeesti, ja ne sellaisethan nyt seksihellettä vasta rakastaakin. Hienoista mystiikkaa (sekä seksi että helle ovat varsin mystisiä asioita joita on vaikea uskoa todeksi niiden tapahtuessa) annokseen tuo ohuen ohueksi viipaloitu fenkoli. Ehkä siitä tulee myös etäisesti mieleen teinivuosien kreikanlomat ja rantatuolissa nautittu jäinen ouzo sekä ohikäyskentelevien bronzzipatsaiden vaivihkainen vilkuilu (toim. huom. viittaan tässä itseasiassa äitini 60-vuotisjuhlamatkaan t: ikiteini).

Makeat mansikat saavat seuraa uhkean mehukkaista ja viileän raikkaista vesimelonikuutioista, jotka voi halutessaan myös pakastaa puolikohmeisiksi, niin ei pääse talvi unohtumaan. UUH! Hienoista tulisuutta annokseen tulee naapurin kotiparvekkeella kasvatetusta chilistä (kuka enää lainaa sokeria, kysyn vaan) ja pippurisesta vesikrassista. Johan potkii (hevoset, seksihelle, rakkaus)!

seksihelle

Lopuksi salaatin päälle rillataan/paahdetaan/rusketetaan himokkaasti pieniksi revittyä hikisen suolaista grillijuustoa, huom! GRILLIJUUSTOA. Halloumia laittavat vain sinne Kreikkaan ajatuksissaan unohtuneet ouzosiepot. Mikäli helteessä kärvistelee vegaani, hän voi grillijuuston sijasta käyttää esim. fermentoitua tofua tai mantelista valmistettua “fetaa”.

Tarjoiluehdotus:

Salaatti pitää mielestäni hotkia ahneesti kuin viimeistä päivää elävä, sillä seksihelle voi olla hetkessä ohi, ja tämä voi elämäsi viimeinen seksihelle, koskaan ei tiedä. Suosittelen lisäksi seksihelteen aiheuttaman poltteen lietsomiseen pullotettua seksihellettä, eli suolaisen ja happaman herkullisen raikasta liittoa, gosea. Ainakin muutamista paremmin varustelluista maitokaupoista saattaa löytää Original Ritterguts Gosea, joka on herkkua. Minullapa oli tällä kertaa kätköissäni kuitenkin To Ølin Gossip, ruusumarjalla maustettu raikkaan kukkea, ehdottomasti ainakin sadan lööpin arvoinen gose.

Comments ( 3 )

 1. Jaa a joku M
  Käytätkö myös herneenpalkojen kuoret? Ne maistuu tosi hyville esim. paistettuina kunhan poistaa ärrrrrsyttävän kalvon. Meinaan jos syö sen kuoren, niin hetken kuluttua suusta tulee semmoinen samanlainen pallo kuin kissoilla.
  • Juulia
   Huhuu M! Hyvä kysymys! Syön herneistä palot, mikäli ne ovat sokeriherneitä. Tosin lapsena järsin palot herneistä ku herneistä. Voi olla että älysin poistaa sen kalvon, voi olla että en, en muista enää!
 2. Jaa a joku M
  Siis jos syö ne kalvot, niin tulee pallo.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.