Löytö: Pimientos de Padrón

Löytö: Pimientos de Padrón

Some are hot, some are not.

Olen täysin koukahtanut Pimientos de Padrón -paprikoihin. Nämä herkulliset ja makoisat vihreät pikkupaprikat ovat kotoisin Espanjan Galiciasta, Padrónin kylästä, ja monille tuttuja matkoilta tai tapasravintoloista. Ennen olen saanut näitä karkkeja eteeni vain ravintoloissa, mutta nytpä niitä on ruvennut näkymään kaupoissakin!

Pimientos de Padrón tarjotaan perinteisesti halkeilleeksi ja kuplivaksi öljyssä paistettuina, sormisuolan kera. Paprika syödään kantaa lukuunottamatta kokonaan, siemenkotineen päivineen. Syömisen ohessa tulee pelattua eräänlaista venäläistä rulettia (vai pitäisikö sanoa espanjalaista), sillä noin joka kymmenes paprika on tulinen!


Hot or not?

Koska olen toistaiseksi bongannut näitä pikkupaprikoita vain Hietsun S-Marketissa, en ole lähtenyt suuremmin kikkailemaan niiden valmistuksen kanssa. Mikäli niitä alkaa löytymään jostain kotia lähempää, raaskin ehkä ruveta tekemään paprikoiden kanssa jotain kokeellisempaakin 🙂 sitä odotellessa, alla käyttämäni (varsin helppo) Pimientos de Padrón -ohje.

Pimientos de Padrón

pussillinen Padrón-paprikoita

muutama ruokalusikallinen öljyä

sormisuolaa

Huuhdo ja kuivaa paprikat huolella. Kuumenna öljyä melko kuumaksi paistinpannussa ja lisää paprikat pannulle. Öljy räiskii, jollet kuivannut paprikoita kunnolla, joten varo! Paista paprikoita kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat osittain mustuneita ja kuplivia. Tarjoile heti sormisuolan kera.

Ps. öljyssä pyöritellyt paprikat voi myös paistaa kuumassa uunissa grillivastuksen alla, jos ei halua koko kämpän käryävän paistoöljyltä.

Comments ( 24 )

 1. Linda
  Hei loistavaa, kiitos kauppavinkistä! Rakastan pimientos de padroneita, mutta en ole onnistunut löytämään suomalaisissa kaupoissa kuin muutaman kerran ja siitäkin on jo vuosia. Olen sitten epätoivoissani alkanut kasvattamaan niitä (sesonki syyskuussa). Onneksi hietsun s-marketti on melko lähellä kotiani. :)
  • Juulia
   Joo, näitä lisää ja useampiin kauppoihin KIITOS! Ehkä kun sesonki käynnistyy kunnolla, niin josko niitä sitten näkisi jo enemmän tuolla kaupoissa... + mäkin mietin että pitäiskö yrittää kasvattaa itse :) kasvavatko hyvin?
   • Linda
    Moikka taas, Mulla on kasvanut yllättävän hyvin ja ollut melko satoisia ihan avomaalla tai mökillä ruukussa. Kasvihuoneessa tai aurinkoisella lasitetulla parvekkeella saa oletettavasti vielä paremman tuloksen. Olivat muuten vielä monta kertaa parempia itse kasvatettuna, että sikäli suosittelen jos on mahdollisuuksia pitää kasveja. Itselläni on kaksi kasvia säilynyt viime vuodelta hengissä, niin monistan niitä leikkaamalla kasveista pistokkaita. -Linda
    • Juulia
     Kiitos vastauksesta! Ehkä mä uskaltaudun yrittämään, vaikken mikään viherpeukalo olekaan :)
 2. Antti | Kamera ja Kauha
  Myös Prisma Kaari on löytänyt nämä pikkupaprikat valikoimiinsa.
  • Juulia
   Jee! Kiva kuulla että löytyy sieltäkin. Meinasin vähän laittaa toivetta näistä omalle lähikaupallenikin :)
 3. Riitta
  Iso kiitos vinkistä, en olisi tajunnut alkaa etsiä näitä kaupasta. Viikonloppuna pidän silmät tarkkoina hevi-osastolla. :-D
 4. Rindo
  Kerrankin 'maalaiskauppa', lohjalainen Prisma on melkein aikaansa - tai herkkutarjontaa - edellä, sillä täällä ko paprikoita on saanut jo vuoden alusta! Mieskin innostui valmistamaan näitä herkkupaloja ja onnistui hyvin!
  • Juulia
   Lohjan Prismalle pisteet! Ja kiva kuulla että ootte kokkailleet näitä :)
 5. vanni
  Mistäs Helsingissä näitä voisi bongailla, lähinnä ihan ytimestä? Stocka ei ollut kaveri... :/
  • Juulia
   Heippa! Silloin kun tätä juttua kirjoittelin, löysin näitä lähinnä S-Marketeista ja Prismoista. Nyt ei ole näkynyt vähään aikaan missään, pitänee ruveta kuumottelemaan lähikauppiasta! Grillissähän nämä olisivat ihania ja kausi käy pikkuhiljaa jo kuumana!
 6. vanni
  Tunnelin S-marketissa oli! :)
 7. Rane
  Viikin Prismasta löytyy!
 8. Maija Haavisto
  Ostin näitä Briteissä Sainsburysta ja heti mieleeni ryömi ajatus: valmistan mielelläni monet kasvikset vohveliraudassa, voiko tällaisen laittaa vohvelirautaan. Internet sanoi, että voi. Ja hyvinhän ne siellä paistuivat. Yhtään tulista ei tullut vastaan paketista.
  • Juulia
   Olen miettinyt jo tovin, että pitisi hankkia vohvelirauta. Nyt sain kyllä yhden syyn lisää laittaa vihdoinkin töpinäksi :D Nerokas idea! Kiitos kun jaoit sen mulle ja muille tätä juttua lukeville :)
 9. Rosavilla
  Nyt näköjään myös Paloheinän Alepan valikoimissa! Ihan huippua! Kannattaa tsekata muutkin Alepat ;)
  • Juulia
   Se on sesonki meneillään nyt :)
 10. taiska
  Keskikatu 6 A 31 Myös Keravan prismasta löytyy näitä herkkuja,
 11. Emilia
  Tänään törmäsin näihin ensimmäistä kertaa (ajatuksen kanssa) Tampereella ja ostettiin testiin kun hinta oli paketilla n. 0,80e. Nyt odotellaan niitä uunista ja jännitetään kuinka tulisia joukossa voi olla :D
  • Juulia
   Oho, ihan noin edullisia ei ole omalle tielle eksynyt :D Pussillinen on mullakin parhaillaan silti jääkaapissa!
 12. Rili
  Prismasta, Espoon Leppävaarassa, löytyy ainakin nyt 09/2018. Juuri ostin ja ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa 🙂
  • Juulia
   Kiitos vinkistä! Näistä on onneksi parissa vuodessa ehtinyt tulla jo vähän vähemmän harvinaisia herkkuja :)
 13. Jyrki
  Just hain näitä Halikon Lidl:stä Salossa, eikä hinta ollut paha.
  • Juulia
   Jes! Näitä kyllä tuntuu nykyään jo olevan lähes joka kaupassa :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.