Löytö: Kyrö Distillery Company

by Juulia 2 Comments
Löytö: Kyrö Distillery Company

07bdaad6b46af48f869770f5e2e9c1c2

Tiedättekö sitä tunnetta, kun joku tekee jotain niin mahtavaa, että siitä innostuu itsekkin? Intohimo on tarttuvaa, ja arvostan suuresti ihmisiä jotka toteuttavat rohkeasti visioitaan. Niinpä siitä asti, kun tutustuin Kyrö Distillery Companyn poikiin keväällä, olen ollut heidän suuri faninsa. Miettikää nyt: viisi miestä keksii saunassa perustavansa viskitislaamon keskelle Suomea… ja eipä aikaakaan kun ensitisle on jo pullotettu.

c6f723aaabc5d31898641e1497358f57
Olen tietysti suunnittellut kesäretkeä Kyrönmaalle keväästä saakka – ja osasyyllinen kotimaan matkailuinnostukseeni on tietysti miesten Malminkadulla sijainnut nerokas pop up baari Kyrönmaan Matkailunedistämiskeskus ja sen informatiiviset drinkkilistat historiallisine viitteineen. En varmasti ole siis ainoa, jolle Isokyrö on tällähetkellä Suomen kesämatkakohde numero yksi.

67f1680a47fce11186b4f17faa48606e

eff41a2520a88b51334dd5a39746844b
Matkailunedistämiskeskus sulki ovensa kesäkuun lopussa, ja nyt Kyrö Distilleryn tuotteista tehtyjä drinkkejä halajavat voivat suunnistaa esim. Groteskin, Liberty or Deathin tai Navy Jerry’sin baaritiskeille. Onneksi myös Arkadiankadulle, Alkon lippulaivaan, on vihdoin saatu myyntiin ensitislettä eli Juurta, mutta Napue-giniin ihastuneiden on toistaiseksi tyydyttävä toisten tekemiin cocktaileihin (tai kurkittava Master of Malt -sivuston valikoimaa, jonne Napuen pitäisi piakkoin ilmestyä). Koska odottavan aika on yleensä pitkä, suosittelen ajankuluksi tietysti kesäretkeä Kyrönmaalle!

998fe109d7b0c0d8dc3d4ea2b513df07

7a4ab5d86c8857ef6750bbce4f7360c7

Tislaamon kotiin, eli Kyrönmaan Osuusmeijeriin, ollaan avaamassa laajennettu versio Matkailunedistämiskeskuksesta. Tilauksesta pääsee niin tislaamokierrokselle, kuin herkuttelemaankin – terassiakin ollaan rakentamassa.

Pubiksi uudestisyntyneessä Matkailunedistämiskeskuksessa tarjotaan kekseliäitä tasting-aterioita, jotka on suunniteltu huolella ja taidolla sopimaan niin viskeihin, kuin poikien luomiin nerokkaisiin drinkkeihinkin. Juomapuoli keskittyy viskien ohella mm. suomalaisiin pienpanimoihin ja erikoisempiin viineihin, suomalaisella kytköksellä nekin. Keittiöstä vastaa ranskalaisen keittiön taituri Tommi Liekkala: tiedossa on lähiruokaa ja lähellä sijaitsevan Hahtolan lihan possua, kärsästä saparoon hyödynnettynä – mutta enempää ei Liekki suostunut uteliaalle vielä paljastamaan. Vaikka remontti oli vierailullani vielä kauniisti sanottuna hieman kesken, lupailivat herrat, että pubi aukeaisi jo viikon kuluttua, Sirpistä Puimuriin -perinnetapahtumaa varten. Oliskos lähtijöitä?
Viskin harrastajille vielä tiedoksi, että Kyrö Distilleryn single malt ruisviskiin voi hankkia jo osto-oikeuksia: tynnyreitä löytyy sekä 32 että 64 -litraisia, ja vaikka kolmen vuoden odottelu on edessä ennen kuin tuo maailmanmittakaavassa poikkeuksellinen mallastettu ruisviski on valmista, pääsee tynnyrinomistajana maistelemaan ja seuraamaan juoman kehittymistä puolivuosittain. Minulla ei varaa tynnyriin valitettavasti ole, joten JOS joku on hankkimassa tynnyriä, täällä olisi yksi kiinnostunut murto-osan osakas!

Comments ( 2 )

  1. Suomalaisen viskin päivä | Vaimomatskuu
    […] myös jännemmän juomavinkin Kyrö Distilleryn Mikolta: He ovat kuulemma viime aikoina testailleet viskin rasvapesua. Pekoninrasvalla!  WAU. […]
  2. Löytö: Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus | Vaimomatskuu
    […] aika oudolta. Selitys tulee tässä: Isossakyrössä on aloittanut viiden rohkean miehen luotsaama Kyrö Distillery Company, jonka valmistamaa maailman mittakaavassa harvinaista suomalaista single malt -ruisviskiä pääsee […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.